Tip voor de lunch: gepaneerde kip met knoflooksaus

Tip voor de lunch: gepaneerde kip met knoflooksaus Tips voor het kweken van bloemen

Weet je niet snel wat je moet klaarmaken voor de lunch of het diner? Wat dacht je van gepaneerde kip met pikante saus? Je hebt ongeveer een uur nodig om te genieten van een knapperig en smaakvol gerecht.

Wie kan een portie gepaneerde kip met knoflooksaus weigeren, zij het pittig? Daarom is dit gerecht altijd een goed idee als hoofdmaaltijd! Je kunt de kipstukken bakken of bereiden in de oven, zoals je wilt, maar de frituuroptie zorgt voor een knapperige textuur.

Vergeet de knoflooksaus niet! Het is niet alleen heerlijk, maar knoflook verhoogt ook de immuniteit van het lichaam en versterkt de botten. Het eten van knoflook kan effectief zijn bij de behandeling van hoge bloeddruk. Onderzoekers hebben ontdekt dat als knoflook langdurig, minstens vier keer per week, wordt geconsumeerd in doses van 600-900 mg, het de bloeddruk aanzienlijk kan verlagen. Het lijkt erop dat knoflook de bloeddruk verlaagt via twee mogelijke mechanismen: door giftige stoffen in de darmen te neutraliseren en door een vaatverwijdende werking te hebben.

Ingrediënten voor vier porties

Voor kip:

2 borsten zonder bot

200 g Griekse yoghurt

2 eieren

250 g bloem

hoog

pijper

paprika

paprika

olie, om te frituren

Voor de saus:

150 g Griekse yoghurt

4-5 teentjes knoflook

hoog

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Snij de kipfilets in reepjes en doe ze een half uur in de Griekse yoghurt. Meng de bloem met zout, peper, zoete en hete paprikapoeder naar smaak. Klop de eieren apart in een kom.

Doop de kip, schud de overtollige yoghurt eraf, in de bloem, vervolgens in het ei en nogmaals in de bloem. Schud de overtollige bloem af en bak de stukken kip in een heet oliebad tot ze bruin zijn. Leg ze op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

Zie ook:

Meng voor de saus de yoghurt met de geperste teentjes knoflook en zout. Laat de smaken een half uur met elkaar vermengen. Serveer de kip met de saus.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses