Tip voor de lunch: gebakken kool met worst

Tip voor de lunch: gebakken kool met worst Tips voor het kweken van bloemen

Omdat het koelere en regenachtige weer aanhoudt, kun je als lunch kiezen voor gebakken kool met worst. We laten het recept achter zodat u van dit gerecht kunt genieten wanneer u maar wilt!

Gestoofde kool met worst, ook wel bigos-stoofpot of jagersstoofpot genoemd, is een Pools culinair gerecht. Het kan met elk soort vlees worden gemaakt, zelfs varkensvlees, maar in de originele versie bevat het wild en altijd pittige Poolse worstjes. Bigos werd en wordt nog steeds beschouwd als een maaltijd voor speciale gelegenheden vanwege de grotere hoeveelheid vlees en kruiden, vooral die gebruikt om de worsten te maken. Soms werden paddenstoelen of pruimen aan deze stoofpot toegevoegd. Wij gaven de voorkeur aan een eenvoudig recept, met slechts vijf basisingrediënten waaraan peper en laurierblaadjes zijn toegevoegd, voor extra smaak.

Ingrediënten voor vier porties

1 kool

3 worsten

300 ml tomatensap

150 ml olie

1 laurierblad

pijper

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Je bakt de plakjes worst in de hete olie, haalt ze eruit en legt de gesneden kool op hun plaats, die je een paar uur in koud water hebt bewaard en het water voortdurend hebt ververst.

Voeg het laurierblad toe, dek de pan af en kook de kool op laag vuur, onder voortdurend roeren, tot hij zacht begint te worden.

Zie ook:

Giet het tomatensap, voeg de worstjes toe en breng op smaak met peper, en laat nog een kwartier op het vuur staan.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses