Teelt van krenten. Je kunt je oogst eenvoudig verdubbelen met een zelfgemaakt ingrediënt

Tips voor het kweken van bloemen

Houd jij van rozijnen en kun je je de zomer niet voorstellen zonder? Anders zijn uitstekende zure balletjes niet alleen geschikt voor directe consumptie, maar ook in verschillende salades. Het is zeker de moeite waard om bijvoorbeeld een frambozenijsje te hebben gemaakt van verse frambozen. Op deze manier konden we echter nog veel meer lekkers vinden, waaronder de bessenbubbelsteen. Het kweken van krenten is niet moeilijk. Toch loont het de moeite om enkele basistrucs te kennen om de opbrengst te verhogen. Vooral uitstekend zijn veel zeldzame natuurlijke meststoffen die je in huis hebt en misschien weet je er niet eens van.

Gewoon aardappelzetmeel als een geweldige energizer

Aardappelzetmeel is ongetwijfeld een zeer goede keuze om krenten te stimuleren. Het bevat relatief veel kalium, wat krenten ongetwijfeld nodig hebben. Als je de plant bemest met aardappelzetmeel, voorzie je hem van voldoende noodzakelijke stoffen voor een goede groei in het voorjaar. De vruchten zullen zich beter ontwikkelen en zouden ook zoeter moeten zijn. Het bereiden van kunstmest is helemaal niet ingewikkeld. Voeg gewoon twee eetlepels zetmeel toe aan elke struik. Anders is het mogelijk om 2 eetlepels zetmeel op te lossen in 3 liter water en vervolgens de struiken water te geven.

Een combinatie van zetmeel en as is ideaal

Door zetmeel en as te combineren, zorg je voor een nog betere oogst. Het is een zeer goedkope, snelle en handige oplossing. Zowel zetmeel als as kunnen de groei van takken stimuleren, waardoor de bessen zelf in de finale erg groot zullen zijn. Uiteraard zullen ze ook een relatief hoge zoetheid hebben.

Wat dacht je van een oplossing uit as?

Gewoon. We mengen 3 liter containers met as met water in een emmer en laten dit 2 dagen staan. Vervolgens wordt de oplossing verdund met warm water in een verhouding van 1:10. Er moeten dan ongeveer vier emmers van deze meststof naar elke struik komen. Het is ook uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld frambozen en soortgelijke planten.

Waar komen de rozijnen vandaan?

Aalbessen, ook wel zwarte bessen (Ribes nigrum) genoemd vanwege hun meest voorkomende soort, zijn afkomstig uit delen van Midden- en Noord-Europa en Noord-Azië. Deze struiken zijn zeer winterhard en doen het goed in koelere, vochtigere klimaten. Daarom worden ze vaak aangetroffen in bosrijke gebieden en natte, modderige plaatsen.

Zwarte bessen worden gekweekt vanwege hun aromatische bessen, die rijk zijn aan vitamine C en voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder het maken van jam, sappen, siropen en zelfs medicinale preparaten. Hoewel zwarte bessen het meest bekend zijn, zijn er ook andere soorten bessen, zoals rode bessen (Ribes rubrum) en witte bessen (Ribes sativum), die ook populair zijn bij het koken en tuinieren.

Bessen hebben zich naar vele delen van de wereld verspreid, waaronder Noord-Amerika en Nieuw-Zeeland, waar ze nu commercieel en op grote schaal worden verbouwd. De teelt en populariteit van krenten nam geleidelijk toe vanwege hun veelzijdigheid en gezondheidsvoordelen.

Princess Roses