Taartrecept met schapenkaas en leurde. Een heerlijk seizoensgerecht

Preparat gustos și sănătos Tips voor het kweken van bloemen

  • Taartrecept met schapenkaas en leurde
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor schapenkaas en onzedelijke taart is eenvoudig en duurt niet lang. Het is een heerlijk en gezond gerecht. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijke maaltijd te genieten!

Taartrecept met schapenkaas en leurde

Deze taart met schapenkaas en leurde is heerlijk als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht met een .

ingrediënten

Voor het deeg:

-250 g bloem

-125 g koude boter, in kleine stukjes gesneden

-1 of

-1 eetlepel koud water

-een snufje zout

Voor de vulling:

-250 g schapenkaas

-1 bosje verse leurde, fijngehakt

-1 of

– hoog

-pijper

– optioneel: room of yoghurt om te serveren

Methode van voorbereiden:

Meng de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de stukjes boter toe en kneed met je vingertoppen tot je een mengsel krijgt. Voeg het ei en het water toe en meng tot een homogeen deeg ontstaat. Als het deeg te droog is, voeg dan een paar druppels water toe. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Meng in een andere kom de schapenkaas, fijngehakte leurda, ei, zout en peper. Meng goed totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn gecombineerd.

Verwarm de oven tot 180 graden Celsius. Verdeel het deeg in twee delen, een groter deel voor de onderkant van de taart en een kleiner deel voor de bovenkant. Rol het eerste deel van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot je een vel van de gewenste dikte krijgt.

Plaats het vel deeg in een beboterde taartvorm en pas het zo aan dat het de bodem en zijkanten van de pan bedekt. Giet de voorbereide vulling in de taartvorm en strijk hem gelijkmatig glad.

Rol het tweede deel van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en snijd reepjes of decoratieve vormen om de taart te bedekken. Verdeel de reepjes of vormpjes deeg over de vulling, zodat er een mooi patroon ontstaat.

Je kunt de bovenkant van de taart bestrijken met losgeklopt ei om een ​​mooi goudbruin korstje te krijgen. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of tot de korst mooi goudbruin is.

Laat de taart een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer het schaap en de leurde warm of op kamertemperatuur, eventueel met zure room of yoghurt. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses