Taart zonder bakvorm. Citroen cheesecake

Taart zonder bakvorm.  Citroen cheesecake Tips voor het kweken van bloemen

Deze no-bake cheesecake is gemaakt met citroen, mascarpone en koekjes. Het kan ook worden voorbereid voor verjaardagen. Als je deze versie eenmaal hebt geprobeerd, zul je deze vele malen herhalen. Vers geperst citroensap zorgt voor een ongelooflijke smaak.

Dit citroenrecept is gemaakt van een romige vulling verspreid over een bakplaat. Ter decoratie kun je ook frambozen of ander fruit gebruiken, en in plaats van room ter decoratie kun je verse slagroom gebruiken. Als u ervoor kiest om te decoreren met room, verdient het de voorkeur om deze vlak voor het serveren met behulp van een zakje te plaatsen, zodat de vorm langer behouden blijft.

Ingrediënten voor tien porties

200 g spijsverteringskoekjes

3 eetlepels suiker

100 g ong

Voor de vulling:

250 g mascarpone

200 ml room voor de slagroom

1 pakje gelatine

100 ml citroensap

100 g suiker

Ter decoratie:

1 of

100 ml melk

citroensap

1 vanille-essence

200 g ong

100 g suiker

1 citroen

framboos

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Vermaal de koekjes en combineer ze met de suiker en de gesmolten boter. Bekleed een ronde bakplaat met verwijderbare wanden en doe het koekjesmengsel erin. Druk aan om de bodem van de vorm goed te bedekken en zet hem in de koelkast.

Hydrateer voor de vulling de gelatine volgens de instructies op de verpakking. Zet het citroensap apart met de helft van de suiker op een laag vuur en meng tot de suiker smelt. Voeg de uitgelekte gelatine toe en laat nog een minuutje op het vuur staan. Laat afkoelen.

Meng de room met de rest van de suiker om de slagroom te verkrijgen. Meng de mascarpone met het mengsel van citroensap en gelatine en voeg vervolgens de room toe. Breng alles over op de bakplaat en zet het waterpas.

Zie ook:

Maak voor de decoratie een crème door het ei met suiker en melk in vuur en vlam te mengen tot het mengsel dikker wordt.

Laat afkoelen en voeg dan het citroensap, de vanille-essence en de boter toe. Garneer met room, schijfjes citroen en frambozen.

Princess Roses