Taart met pruimen en walnoten. Het vastendessert om in deze periode te bereiden

prajitura cu prune Tips voor het kweken van bloemen

  • Taart met pruimen en walnoten
  • Het vastendessert om in deze periode te bereiden

We bevinden ons in de Paasvastentijd en er wordt steeds meer vraag naar recepten zonder dierlijke ingrediënten. Snoep mag niet ontbreken op de Roemeense tafels, dus onderstaande is ideaal voor alle kieskeurige eters. Je hebt een paar eenvoudige ingrediënten nodig die binnen ieders bereik liggen, en het resultaat zal een verrukkelijke zijn waar je je vingers bij af zult likken. Het kan warm of koud worden geconsumeerd, bij de koffie of als tussendoortje.

ingrediënten

  • 250 g gedroogde pruimen, ontpit
  • 1 kop gehakte walnoten
  • 1 kopje water
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel (optioneel)
  • 1 kopje bloem
  • 1/2 kopje bruine suiker of kokossuiker
  • 1/2 kop witte suiker
  • 1/2 kop kokosolie of olijfolie
  • 2 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met boter of olie.

Doe de gedroogde vruchten en het water in een pan en kook ze op laag vuur gedurende ongeveer 10-15 minuten, tot het fruit zacht is. Nadat ze gekookt zijn, giet je het water af en laat je ze afkoelen. Meng in een grote kom de bloem, bruine suiker of kokossuiker, witte suiker, bakpoeder, zout en kruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel – indien gebruikt).

Meng in een andere kom het gemalen lijnzaad met 6 eetlepels water en laat het een paar minuten hydrateren. Dit vervangt de eieren. Voeg de kokosolie of olijfolie en vanille-essence toe aan het gehydrateerde lijnzaadmengsel en meng goed.

Giet het vloeibare mengsel over de droge ingrediënten en meng goed tot je een glad deeg krijgt. Voeg de gehakte walnoten en de gekookte en afgekoelde pruimen toe aan het beslag en meng voorzichtig. Giet de compositie in de voorbereide vorm en maak het oppervlak waterpas.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten of totdat hij de tandenstokertest doorstaat (een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er schoon uitkomen). Laat de cake na het bakken afkoelen in de vorm voordat je hem in stukken snijdt en serveert. Je kunt het eventueel versieren met een snufje poedersuiker of kaneel.

LEES OOK:

Princess Roses