Als het om desserts met meringue gaat, geven de meeste mensen er de voorkeur aan in combinatie met citroen, omdat dit de zoetheid van de meringue vermindert. Pruimen kunnen citroen heel goed vervangen. Ze zijn zoetzuur en passen uitstekend bij meringue. Je moet het proberen!
Deze pruimencake heeft een zachte bodem en een knapperige meringue-topping die voor een ongelooflijk contrast zorgt. Het is een gemakkelijke bereiding, een traktatie voor liefhebbers van marshmallows. Hoewel deze pruimencake meer een seizoensdessert is, is er geen reden waarom je geen bevroren pruimen kunt gebruiken en deze het hele jaar door kunt maken, vooral als de pruimen een rijk, sappig vruchtvlees hebben.
Deze zoete bereiding is ook perfect voor degenen die geen verse pruimen willen eten. Volgens voedingsdeskundigen bevatten pruimen vitamine A, C en bètacaroteen. Hun zure smaak wordt veroorzaakt door vitamine C, die het immuunsysteem versterkt, de collageenproductie stimuleert en vrije radicalen tegengaat. Pruimen vertragen dus het verouderingsproces en fungeren als een jeugdelixer. Een ander gunstig effect schuilt in de vezels die ze bevatten, die nuttig blijken te zijn als je een dieet wilt volgen en de verzadiging wilt behouden. Ze verwijderen gifstoffen uit het lichaam en verlagen, als ze dagelijks worden geconsumeerd, de bloedsuikerspiegel.
Ingrediënten voor acht porties
7 eieren
300 g suiker
3-4 eetlepels olie
400 gram room
1 mespunt ammoniak
azijn
500 g bloem
500 gr
Probeer ook:
Bereidingswijze
Meng vier hele eieren, drie dooiers en suiker en houd vier eetlepels suiker achter voor de meringue. Bewaar de overige eiwitten in de koelkast. Voeg de olie toe zoals mayonaise en meng gedurende twee minuten. Voeg de room toe, blijf roeren, daarna de bloem in de regen en de gebluste ammoniak.
De samenstelling moet als dikke room zijn. Giet het in een ronde, met bakpapier beklede schaal en plaats er van plaats tot plaats kwartjes pruimen.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:
Zet de bakplaat 30 minuten in de oven. Klop het resterende eiwit en de suiker stijf. Verdeel de meringue 15 minuten voordat u het vuur uitzet in een gelijkmatige laag en til de pan in de oven.
FOTO: Shutterstock