Voor de koudere herfstochtenden, wanneer asthenie problemen begint te geven, raden we je aan een controle te proberen met koffie, Turkse stront en chocoladevlokken. Je zult niet geloven hoe snel je het kunt maken, zelfs als je een beginner bent in de keuken!
Houd jij van de smaak van koffie en kun je je dag niet beginnen zonder cafeïne? Voeg daar een taartje met koffie, chocolade en poep aan toe dat je ook als tussendoortje aan vrienden of familie kunt serveren, maar pas op met de inname van cafeïne, die je te lang wakker kan houden.
Idealiter gebruikt u in desserts oploskoffie die afkomstig is van hele koffiebonen die tot een fijne consistentie zijn gemalen en bereid met behulp van hete stoom onder hoge druk. Er wordt een dikke, stroperige siroop verkregen, die vervolgens wordt gedehydrateerd. Nadat het is uitgedroogd, wordt het in kleinere stukjes gebroken die we kennen als oploskoffie. De gevriesdroogde variant wordt bereid van hoogwaardige koffie, vooral van Arabica-bonen. In dit geval wordt het koffie-extract bevroren en in korrels gesneden. Deze korrels worden niet gemakkelijk verpletterd onder de druk van de vingers, maar behouden hun vorm. Omdat gevriesdroogde koffie wordt gemaakt van Arabica-bonen en een ander proces gebruikt, kan het duurder zijn. Het aroma is echter bijzonder.
Als je dit voor kinderen maakt, is het raadzaam om cafeïnevrije koffie te gebruiken. Hoewel er een zeer kleine hoeveelheid koffie wordt toegevoegd, kunt u voor uw gemoedsrust de inname van cafeïne beperken of kiezen voor de cafeïnevrije versie of cichoreipoeder. Cichoreikoffie is gemaakt van cichoreiwortel die rijk is aan inuline, een natuurlijk probioticum. Het heeft een koffie-achtig aroma en helpt bij het afslanken, stimuleert de spijsvertering.
Ingrediënten:
6 eieren
6 eetlepels poedersuiker
6 eetlepels bloem
1 theelepel oploskoffie
1 lepel cacao
100 g Turkse muntshit
50 gram chocoladevlokken
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe taart maken met koffie
Meng de eidooiers met de suiker tot ze wit worden. Je verwerkt de bloem, de koffie, de cacao en het vooraf opgeklopte eiwit, gevolgd door de in blokjes gesneden muntstront.
Zie ook:
Bekleed een cakevorm waarin je de compositie overbrengt en plaats deze in de oven. Tegen het einde van de baktijd strooi je de chocoladevlokken erover en laat je het afkoelen voordat je het serveert.
FOTO: Shutterstock