Taart met groene uien. Bevredigend snackidee

Taart met groene uien.  Bevredigend snackidee Tips voor het kweken van bloemen

Deze taart kan met diverse vullingen worden bereid en is ideaal als tussendoortje gedurende de dag. In de originele versie worden groene uien en gekookte eieren gebruikt, maar je kunt vlees, kaas, spinazie en kool toevoegen.

Verse groene uienbladeren zijn veelgebruikte ingrediënten in de keuken. Ze passen heel goed in stoofschotels, in combinatie met aardappelen, wortelen, erwten. Ze zijn ook lekker in pastarecepten, soepen, soufflés, maar ook in een taart met eieren en room.

Groene uien zijn rijk aan zwavel, een voedingsstof die zorgt voor de goede werking van de alvleesklier. Het versnelt de stofwisseling en daardoor zullen de extra kilo’s sneller smelten en zullen de vetten niet langer worden opgeslagen. Bovendien leveren groene uien je meer vitamine C, kalium, calcium, fosfor en vezels. Vitamine C is een antioxidant die de cellen beschermt, kalium regelt de bloeddruk en calcium en fosfor houden de botten gezond.

Ingrediënten voor vier porties

Voor het deeg:

170 ml warme melk

8 g droge gist

20 g suiker

5 gram sari

2 eierdooiers

300 g bloem

60 g ong

Voor de vulling:

5 eieren

1 groene ui-link

50 ml crème

hoog

pijper

1 of rauw

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Los de gist op in warme melk en wacht 10 minuten, totdat zich belletjes op het oppervlak beginnen te vormen. Voeg de suiker, de eidooiers en het zout toe. Homogeniseer, voeg geleidelijk de bloem toe en kneed tot het deeg niet meer aan je vingers plakt, voeg dan de zachte boter toe en kneed nog eens 5-10 minuten.

Laat het deeg één tot twee uur rijzen bij kamertemperatuur, totdat het in omvang is verdubbeld.

Hak de gekookte eieren fijn en meng ze met de room, de gehakte groene ui en breng op smaak met zout en peper.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Verdeel het deeg in tweeën en rol een vel uit. Je legt de vulling, zet deze waterpas en legt het tweede vel er bovenop. Lijm de randen goed vast en plaats de taart in een met bakpapier beklede bakplaat. Je laat het een half uur rijzen. Bestrijk hem met het losgeklopte ei en plaats hem in de oven, op 195 °C, gedurende ongeveer 40 minuten, tot hij bruin kleurt.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses