Amandelen hebben een milde zoetheid en hun boterachtige textuur maakt ze de perfecte aanvulling op elk dessert. Daarom bieden wij je deze taart met frambozen, karamel en amandelen aan.
Zoete amandelen geven een nootachtige toets aan desserts. Ze bevatten vitamine A, vitamine B-complex, vitamine C, vitamine E, calcium, ijzer, mangaan, magnesium, fosfor, kalium, zink, selenium, enkelvoudig onverzadigde vetten. Als je wilt dat het opvalt, heb je amandelextract nodig. Deze heerlijke frambozencake is zowel licht boterachtig als knapperig, zoet. De frambozenlaag heeft een intense, onvergetelijke smaak en zorgt voor een prachtige kleur in elk zoet gerecht.
Ingrediënt:
225 gram ong
200 g suiker
4 eieren
1 ½ theelepel amandelessence
300 g bloem
¼ theelepel zout
300 gr
Voor het glazuur:
200 g suiker
80 ml water
250 gram room
90 g ong
150 g amandelvlokken
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Meng de zachte boter met de suiker en de eieren, één voor één toegevoegd. Op het einde meng je de amandelessence, de bloem en het zout tot je een plakkerig deeg krijgt. Je voegt de framboos toe en verwerkt deze in het deeg. Breng het deeg aan het einde over naar een rechthoekige, beklede bakplaat die u in de oven plaatst totdat het deeg bruin wordt.
Zie ook:
Meng voor het glazuur de suiker en het water en zet het op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost. Laat op hoog vuur de karamel vormen zonder te roeren. Zet opzij en voeg de boter toe en vervolgens de amandelschilfers. Homogeniseer en giet het glazuur over de taart.
FOTO: Shutterstock