In de zomer geven bosvruchten een extra smaak aan elk dessert, inclusief een taart die je bijzonder lekker vindt of een verrassing voor iemand van wie je houdt.
Een laagje cacao, goed gestroopt, room met mascarpone en vijgen en bessen kunnen van een dessert iets heel bijzonders maken. Fruit in het algemeen, maar vooral bosvruchten, zijn je beste bondgenoot wanneer stress, een wanordelijke levensstijl en vervuiling het verouderingsproces versnellen. Als je ze niet als zodanig wilt eten, kun je ze verwerken in een dessert dat je energie en een gevoel van welzijn geeft.
Ingrediënten voor 10-12 porties
Voor de bovenkant:
7 eieren
150 g kristalsuiker
120 g bloem
2-3 eetlepels cacao
Voor de siroop:
100 ml water
1 lepel suiker
Voor de crème:
400 ml vloeibare room
250 g mascarpone
100 g suiker
vanille-essence, optioneel
vijgen
bosvruchten
Zie ook:
Bereidingswijze
Klop voor de bovenkant de eiwitten tot schuim, voeg de poedersuiker toe en blijf kloppen tot het schuim hard wordt. Voeg alle eierdooiers toe, homogeniseer en voeg vervolgens de bloem en cacao toe, van onder naar boven.
Breng de compositie over naar een ronde, beklede bakplaat, zet deze waterpas en plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven. De eerste 20 minuten van het bakken niet openen. Laat de bovenkant op het einde een paar minuten staan en draai hem dan om op het werkblad. Snijd het in drie plakjes en bereid de siroop.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Zet het water en de suiker op een laag vuur tot de suiker smelt en stroop vervolgens elk stuk bovenkant. Meng voor de room de mascarpone met de suiker, vanille-essence en slagroom.
Je smeert de room tussen de twee plakjes en zorgt ervoor dat je op het einde een deel van de compositie waarmee je de taart aankleedt, apart houdt. Versier met bessen en vijgen, afhankelijk van je fantasie.
FOTO: Shutterstock