Studie. Eet deze voedingsmiddelen voor gezonde hersenen en een lang leven!

Studie.  Eet deze voedingsmiddelen voor gezonde hersenen en een lang leven! Tips voor het kweken van bloemen

Het is mogelijk om de veroudering van de hersenen te vertragen en impliciet langer te leven, als je speciale aandacht besteedt aan de voedingsstoffen die je consumeert. Een team van onderzoekers heeft ontdekt welke voedingsmiddelen jou helpen jouw doel te bereiken!

Om een ​​lang leven te leiden, moet u voor uw gezondheid zorgen, maar vooral voor de gezondheid van uw hersenen, die worden beschouwd als de ‘motor’ van het lichaam. Daarom is goede voeding een van de factoren die je helpen de veroudering van de hersenen te vertragen en impliciet een lang en gezond leven te leiden. Maar wat betekent goede voeding?

Lees ook dit artikel:

Welnu, een team onderzoekers van het “Center for Brain, Biology and Behavior” van de Universiteit van Nebraska-Lincoln (VS) en de Universiteit van Illinois (VS) heeft ontdekt wat de belangrijkste voedingsstoffen zijn die de hersenen nodig hebben om optimaal te functioneren.

De wetenschappers voerden een onderzoek uit onder 100 deelnemers in de leeftijd van 65 tot 75 jaar, die hun cognitieve gezondheid beoordeelden, MRI-scans uitvoerden en bloedmonsters verzamelden nadat ze zich een tijdje aan het regime hadden gehouden.

Wat hebben de wetenschappers ontdekt?

Na de analyse merkten de wetenschappers dat sommige deelnemers sneller verouderden en anderen langzamer dan ze hadden verwacht.

Interessant genoeg consumeerden de deelnemers die hun hersenveroudering konden vertragen meer vetzuren, antioxidanten en vitamines, stoffen die vaak voorkomen in het mediterrane dieet, dat al in verband is gebracht met een lang leven.

“De voedingsstoffen die het lichaam uit dit dieet haalt, helpen de hersenfunctie. Vetzuren zijn nodig voor de structurele ontwikkeling van de hersenen, terwijl antioxidanten oxidatieve stress verminderen, wat de gezondheid van de hersenen ten goede komt en ook gunstige effecten heeft op het geheugen”, aldus de studie, geciteerd door “Best Life.”

Zie ook dit artikel:

Het mediterrane dieet omvat het eten van fruit, groenten, brood, aardappelen, bonen, noten, zaden, zuivelproducten, eieren, vis en gevogelte in kleine tot matige hoeveelheden. Bovendien is olijfolie de belangrijkste bron van vet.

Een ander belangrijk aspect dat de onderzoekers opmerkten is dat vitamine E en choline (een voedingsstof vergelijkbaar met B-vitamines) in de voeding zaten van mensen die langzamer ouder worden, twee stoffen die al in verband worden gebracht met betere cognitieve prestaties.

Op de lijst van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine E staan: zonnebloempitten, amandelen, pinda’s, spinazie, pompoen, asperges, mango en avocado, en de rijkste bronnen van choline zijn: vis, aardappelen, peulvruchten, broccoli, bloemkool en zonnebloempitten, vermeldt de publicatie “Het beste leven”.

Fotocredit: Shutterstock

Princess Roses