Stop meteen met weggooien! Nu gaan we je vertellen wat een simpele bananenschil voor je taille kan doen

Tips voor het kweken van bloemen

Al gooit iedereen de bananenschil weg, omdat ze denken dat alleen het vruchtvlees alle goede voedingsstoffen, mineralen en vitamines bevat. Dat is echter helemaal niet waar. Sterker nog, meer dan de helft van alle belangrijke voedingsstoffen zit in de bananenschil. Als je tot nu toe de bananenschil hebt weggegooid, heb je dus een grote fout gemaakt! In veel delen van de wereld is het gebruikelijk dat mensen hele bananen eten, inclusief de schil. In de loop van de tijd kwamen ze ook met andere manieren om het te gebruiken. Bananenschil is onder andere zeer geschikt voor gewichtsverlies. Welnu, we zullen meer over dit gebruik praten.

Hoe kan een bananenschil je helpen af ​​te vallen?

Laten we nu eens kijken wat de schil van een banaan van gemiddelde grootte bevat en hoe dit bijdraagt ​​aan het gewichtsverlies: 12% van de aanbevolen dagelijkse vezelinname – vezels helpen de spijsvertering en verminderen het risico op diabetes. Het lichaam maakt daardoor beter gebruik van energie uit voeding en slaat deze niet op in vet. 17% van de dagelijks aanbevolen dosis vitamine C – deze vitamine versterkt de immuniteit aanzienlijk. Een goede immuniteit is de basis van de lichamelijke en geestelijke gezondheid, wat belangrijk is bij het afvallen. 20% van de dagelijks aanbevolen dosis vitamine B6 – deze vitamine is zeer noodzakelijk voor het omzetten van voedsel in energie. Inefficiënte stofwisseling leidt tot vetopslag. 12% van de dagelijks aanbevolen dosis kalium – kalium helpt de deling van cellen, weefsels en de vernieuwing van organen door het hele lichaam. 8% van de dagelijks aanbevolen dosis magnesium – magnesium is uiterst belangrijk voor de energieproductie van het lichaam, de bloedglucoseregulatie en het behoud van een gezonde bloeddruk. Als je het vruchtvlees van een banaan samen met de schil consumeert, krijg je het dubbele van alle bovengenoemde voedingsstoffen binnen. Bananen bevatten ook een beetje vitamine B12 (dat overigens vrijwel uitsluitend in vlees zit), wat vooral door vegetariërs wordt gewaardeerd.

Welke banaan is het beste: geel of groen?

Misschien heb je al verschillende discussies gehoord over de vraag of rijpe of niet-helemaal rijpe bananen beter zijn. Wat gewichtsverlies betreft, zijn groenere bananen hier geschikter (natuurlijk niet helemaal groen, die zijn bitter en kunnen niet veel worden gegeten). Iets onrijpe bananen bevatten een hoger aandeel probiotica (vezels). Groene, respectievelijk groen-gele bananenschillen helpen ook om het niveau van serotonine en dopamine in het bloed te verhogen. Dit zijn hormonen die ervoor zorgen dat u zich niet gelukkig en ontspannen voelt, wat vooral belangrijk is voor het beheersen van emotioneel of impulsief eten. Houd je niet van onrijpe bananen, dan kun je natuurlijk ook gele eten. Vermijd echter te veel fruit, omdat deze het hoogste aandeel fruitsuikers bevatten.

Hoe een bananenschil te eten

Over het algemeen bevatten de schillen van niet alleen bananen, maar van elk fruit een groter aandeel nuttige fytonutriënten. Ze geven ze ook een meer bittere smaak. Voordat u de schil eet, is het raadzaam deze goed te wassen door deze 5 tot 10 minuten in lauw water te laten weken met toevoeging van azijn of zuiveringszout. Hierdoor zijn ze verlost van pesticiden en stoffen waarmee verkopers en telers ze besproeien. Bananen kun je het beste wassen voordat ze gepeld worden. Biologische bananen zijn het lekkerst, omdat er bij de teelt geen schadelijke pesticiden en andere giftige stoffen worden gebruikt. Ze worden echter tijdens het transport ook chemisch behandeld, waardoor ze toch grondig gewassen moeten worden.

Je kunt de peulen vervolgens op de volgende manieren consumeren:

  • Snijd beide uiteinden af ​​en meng de schil in een blender met andere ingrediënten bij het bereiden van smoothies.
  • Je kunt de šupka in water koken en zo bananenthee bereiden.
  • Aardappelen kunnen tijdens de bereiding van gekookte gerechten worden vervangen door bananenschillen.

Voel je vrij om creatief te zijn bij het consumeren ervan. Ongekookt voedsel is echter beter, omdat de bananenschil op deze manier meer van zijn heilzame voedingsstoffen behoudt.

Kan de bananenschil nog gebruikt worden?

Welnu, bananenschillen kun je op verschillende manieren gebruiken, niet alleen in de keuken, maar ook in huis en tuin. Hier zijn enkele interessante ideeën:

  1. Plantenvoeding: Bananenschillen bevatten kalium en andere mineralen die gunstig zijn voor planten. Je kunt ze direct in de grond rond de planten begraven of een voedingsoplossing uit hun schelpen bereiden om water te geven.
  2. Composteren: Ze zijn biologisch afbreekbaar en kunnen aan de compost worden toegevoegd, waar ze de compost afbreken en verrijken met voedingsstoffen.
  3. Polijsten van huid en bladeren van planten: De binnenkant van de schil kan worden gebruikt om leren schoenen en bladeren van kamerplanten te polijsten om ze glans te geven.
  4. Natuurlijk medicinaal gebruik: Sommige mensen gebruiken de binnenkant van een bananenschil om kleine krasjes of een beschadigde huid te behandelen, omdat dit ontstekingsremmende en hydraterende effecten heeft.
  5. Verwijdering van wratten: Om wratten te verwijderen wordt soms de binnenkant van de schil gebruikt, die vóór het naar bed gaan op het aangetaste gebied wordt bevestigd en een nacht blijft zitten.
  6. Natuurlijk ongediertebestrijder: U kunt de gesneden schillen in de tuin plaatsen om ongedierte, zoals mieren en slakken, af te weren.
  7. Gebruik keuken: Bananenschillen kunnen ook in de keuken gebruikt worden, bijvoorbeeld om lekkere recepten te bereiden. Nadat ze goed zijn schoongemaakt en geschild, kunnen ze bijvoorbeeld worden geroosterd, gebakken of toegevoegd aan een smoothie om de voedingswaarde te verhogen.

Zorg er echter altijd voor dat de schillen schoon zijn en afkomstig zijn van biologische bananen, vooral als u van plan bent ze in contact te gebruiken met voedsel of de huid om besmetting met pesticiden te voorkomen.

Princess Roses