Specialiteiten voor de Paasmaaltijd. Welke heb je liever?

Specialiteiten voor de Paasmaaltijd.  Welke heb je liever? Tips voor het kweken van bloemen

Kipsalade, vleeskroon of minitaartaperitief? Hieronder laten we u zien hoe u dit paaslekkernijen kunt bereiden, perfect voor de meest veeleisende vakantiegasten!

Kip salade

Ingrediënten voor vier porties

1 kipfilet

3 wortels

3 aardappelen

180 g gekookte maïs

3 gekookte eieren

50 g klassieke mosterd

50 g zelfgemaakte mayonaise

1 ui

hoog

Methode van voorbereiden

Kook de kipfilet in gezouten water waaraan je de groenten hebt toegevoegd. Ze zijn klaar als de vork er gemakkelijk in gaat. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd de kip, wortels en aardappelen in kleine blokjes.

Je mengt ze met de uitgelekte maïs, voegt de gehakte eieren toe en homogeniseert met mayonaise en mosterd. Breng de salade op het einde op smaak met zout.

Kroon met vlees

Ingrediënten voor drie tot vier porties

Voor het deeg:

500 g bloem

150 g ong

50 ml olie

30 g yoghurt

2 eieren

1 snufje zout

1 ei, om in te vetten

Voor de vulling:

500 g rookworst

50 g kaas

3-4 teentjes knoflook

1 wortel

100 ml tomatensaus

1 ui

30 ml olie

2

tijm

hoog

pijper

Zie ook:

Methode van voorbereiden

Voor het deeg: zeef de bloem en meng dit met de boter, eieren, zout, olie en yoghurt en meng tot je een deeg krijgt dat niet meer aan je vingers plakt. Verpak het in plasticfolie en zet het in de koelkast.

Voor de vulling doe je de worst door de gehaktmachine. Verhit de olie in de pan en bak de gesnipperde ui tot deze glazig wordt. Voeg vervolgens de worstjes, de geperste teentjes knoflook en de tomatensaus toe en breng indien nodig op smaak met tijm, zout en peper. Verwarm gedurende vijf tot zes minuten, zet dan opzij en laat afkoelen.

Meng de vulling met de eieren. Rol een rond vel deeg uit en snijd een stukje uit het midden. Leg aan één kant van de randen de vleesvulling en kaasblokjes van plaats naar plaats. Trek de randen van het deeg over de vulling, zodat de stukken goed aan elkaar plakken en aan elkaar plakken. Om het makkelijker te maken, kun je direct in de gelinieerde bak werken.

Bestrijk de kroon met het losgeklopte ei en plaats hem in de oven, voorverwarmd op 180 °C, gedurende 30-35 minuten.

Mini-aperitieftaartjes

Ingrediënten voor zes porties

12 mijngranaten

1 blikje tonijn, in eigen sap

1 peper

50 g maïs uit blik

1 lente-ui

2 gekookte eiwitten

hoog

pijper

olijfolie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: T

Methode van voorbereiden

Giet de tonijn af en meng deze met de gehakte paprika, groene ui en eiwit. Voeg vervolgens de uitgelekte maïs toe.

Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Doe de vulling in de minitaartjes en versier ze naar eigen fantasie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses