Kipsalade, vleeskroon of minitaartaperitief? Hieronder laten we u zien hoe u dit paaslekkernijen kunt bereiden, perfect voor de meest veeleisende vakantiegasten!
Kip salade
Ingrediënten voor vier porties
1 kipfilet
3 wortels
3 aardappelen
180 g gekookte maïs
3 gekookte eieren
50 g klassieke mosterd
50 g zelfgemaakte mayonaise
1 ui
hoog
Methode van voorbereiden
Kook de kipfilet in gezouten water waaraan je de groenten hebt toegevoegd. Ze zijn klaar als de vork er gemakkelijk in gaat. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd de kip, wortels en aardappelen in kleine blokjes.
Je mengt ze met de uitgelekte maïs, voegt de gehakte eieren toe en homogeniseert met mayonaise en mosterd. Breng de salade op het einde op smaak met zout.
Kroon met vlees
Ingrediënten voor drie tot vier porties
Voor het deeg:
500 g bloem
150 g ong
50 ml olie
30 g yoghurt
2 eieren
1 snufje zout
1 ei, om in te vetten
Voor de vulling:
500 g rookworst
50 g kaas
3-4 teentjes knoflook
1 wortel
100 ml tomatensaus
1 ui
30 ml olie
2
tijm
hoog
pijper
Zie ook:
Methode van voorbereiden
Voor het deeg: zeef de bloem en meng dit met de boter, eieren, zout, olie en yoghurt en meng tot je een deeg krijgt dat niet meer aan je vingers plakt. Verpak het in plasticfolie en zet het in de koelkast.
Voor de vulling doe je de worst door de gehaktmachine. Verhit de olie in de pan en bak de gesnipperde ui tot deze glazig wordt. Voeg vervolgens de worstjes, de geperste teentjes knoflook en de tomatensaus toe en breng indien nodig op smaak met tijm, zout en peper. Verwarm gedurende vijf tot zes minuten, zet dan opzij en laat afkoelen.
Meng de vulling met de eieren. Rol een rond vel deeg uit en snijd een stukje uit het midden. Leg aan één kant van de randen de vleesvulling en kaasblokjes van plaats naar plaats. Trek de randen van het deeg over de vulling, zodat de stukken goed aan elkaar plakken en aan elkaar plakken. Om het makkelijker te maken, kun je direct in de gelinieerde bak werken.
Bestrijk de kroon met het losgeklopte ei en plaats hem in de oven, voorverwarmd op 180 °C, gedurende 30-35 minuten.
Mini-aperitieftaartjes
Ingrediënten voor zes porties
12 mijngranaten
1 blikje tonijn, in eigen sap
1 peper
50 g maïs uit blik
1 lente-ui
2 gekookte eiwitten
hoog
pijper
olijfolie
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: T
Methode van voorbereiden
Giet de tonijn af en meng deze met de gehakte paprika, groene ui en eiwit. Voeg vervolgens de uitgelekte maïs toe.
Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Doe de vulling in de minitaartjes en versier ze naar eigen fantasie.
FOTO: Shutterstock