Snelle bereiding voor het avondeten: visstoofpot met groenten

Snelle bereiding voor het avondeten: visstoofpot met groenten Tips voor het kweken van bloemen

Eet je minder vis? Wat dacht je van een visstoofpotje met veel groenten? Voeg de juiste kruiden toe en je krijgt een gerecht naar jouw smaak!

Visgerechten bieden u het voordeel dat u ze snel kunt bereiden. Voeg groenten toe en je hebt niet alleen een lekker hoofdgerecht, maar ook nog eens een voedzaam en gezond hoofdgerecht. Als u de leeftijd van 40 jaar heeft bereikt, is het belangrijk om voorrang te geven aan voedingsmiddelen zoals vis, groenten en noten. Vette vis, zalm, sardines, tonijn, haring, makreel, ansjovis en forel zijn uitstekende bronnen van omega-3-vetzuren, die het risico op hartritmestoornissen, abnormale hartslagen en triglyceridenniveaus verlagen, het risico op hartziekten voorkomen, door de bloedspiegels te verlagen. vetniveaus en het bestrijden van ontstekingen. Hieraan wordt een belangrijke voorraad vitamine A, D, het B-complex, mineralen (calcium, ijzer, kalium, fosfor, selenium, jodium, zink), maar ook eiwitten (20 g per 100 gram vis) toegevoegd.

Het wordt aanbevolen om minimaal twee keer per week vis te eten. Als u slaagt, verkleint u het risico op depressie, astma, psoriasis, diabetes, auto-immuunziekten en beroertes. Bovendien is vis een gezonde keuze, zeker als je wilt afvallen.

Ingrediënten voor twee porties

400 g vijl de

1 peper

100 ml witte wijn

1 ui

4 teentjes knoflook

400 g gepureerde tomaten

oregano

chili

hoog

pijper

30 gram ong

20 ml olie

peterselie

Het kan je ook helpen:

Hoe visstoofpot te maken

Combineer de olie en boter in een pan en bak de geperste teentjes knoflook, de gehakte ui en de gesneden paprika gedurende vijf tot zes minuten op laag vuur.

Giet de wijn erbij, voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel chili.

Laat de saus koken, doe de in stukjes gesneden visfilets erbij, dek af en laat een kwartier koken.

Zie ook:

Breng op smaak met oregano en laat nog vijf minuten koken tot de vis erin is gedrongen. Breng de stoofpot op smaak met gehakte peterselie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses