Voor het avondeten heb je een snel maaltijdidee nodig. Wij laten je zien hoe je snel Fettucine Alfredo pasta maakt.
Het is onmogelijk om een portie fettucinepasta te weerstaan. Broccoli kip en gevogelte in een romige, klassieke saus. Het mooie van dit recept is dat je kipresten kunt gebruiken van een braadstuk dat je de dag ervoor hebt gemaakt. Je kunt van dit gerecht ook een vegetarische maaltijd maken door de kip weg te laten en groentebouillon te gebruiken. Je kunt het in een luchtdichte verpakking maximaal drie dagen koud bewaren. Je verwarmt ze snel weer in de magnetron of op het fornuis.
Ingrediënten voor drie porties
1 kipfilet, gegrild
450 g fettucine
50 gram ong
1 teentje knoflook
400 ml kookroom
3-4 roosjes gekookte broccoli
200 g Parmezaanse kaas
hoog
pijper
peterselie
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Kook water met zout en bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet vervolgens af en bewaar een klein deel van het water.
Smelt de boter in een pan en bak het geperste teentje knoflook een minuutje. Giet vervolgens de kookroom erbij en laat deze zes tot zeven minuten koken. Voeg vervolgens de helft van de parmezaanse kaas en de in blokjes gesneden kipfilet toe.
Zie ook:
Voeg nadat de kaas is gesmolten de pasta en een beetje bewaarde water toe om de saus romig te maken, zout en peper naar smaak. Serveer de pasta met broccoli, bestrooid met de overgebleven Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.
FOTO: Shutterstock