Snel en vullend idee: pasta met kip en spinaziesaus

Snel en vullend idee: pasta met kip en spinaziesaus Tips voor het kweken van bloemen

Deze heerlijke kippasta in een romige knoflook-spinaziesaus kan elke avond van de week een perfecte maaltijd zijn.

Wie houdt er niet van een romig kipgerecht, vooral als het boordevol smaak zit en gecombineerd wordt met pasta voor een geruststellende, stevige maaltijd in een kom.

Een van de makkelijke recepten is pasta. Voeg gekookte of gegrilde kip en een spinaziesaus toe. Ze zullen extra romig zijn, ze zijn echt aromatisch en heerlijk. Als je een vullende maaltijd nodig hebt, kun je op dit recept rekenen. Een goed alternatief voor gevogelte is eventueel overgebleven vlees van de biefstuk van de vorige dag, spek of zeevruchten, garnalen. Ben je vegetarisch of vastend? In plaats van vlees kun je ook groenten naar keuze toevoegen.

Ingrediënten voor drie porties

300 gram pennen

3 teentjes knoflook

1 gekookte of gegrilde kipfilet

300 g verse spinazie

100 g Parmezaanse kaas

30ml olijfolie

20 ml zonnebloemolie

20 ml citroensap

hoog

pijper

peterselie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en bewaar 50 ml water.

Snij de kipfilet in stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de geperste teentjes knoflook een minuut, voeg dan de spinazie toe en bak tot ze zacht is.

Doe de spinazie, het water dat overblijft van de pasta, de helft van de geraspte Parmezaanse kaas, de olijfolie en het citroensap in een blender. Breng op smaak met peper en zout en pureer tot een licht vloeibare saus ontstaat.

Zie ook:

Combineer de pasta met de kipfilet en spinaziesaus. Je serveert ze met geraspte Parmezaanse kaas en gehakte peterselie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses