Een gezond, smaakvol dineridee: garnalentaco’s zijn eenvoudig te bereiden. Het is een eenvoudige manier om zelfs degenen die ze gewoonlijk mijden, inclusief kinderen, ervan te overtuigen garnalen te proeven.
Gebakken of gekookt, garnalen kunnen worden geserveerd met taco’s, groenten en salademix, voor een eenvoudig diner, ’s avonds als je niet de energie hebt om te veel tijd in de keuken door te brengen. Omdat ze zo makkelijk te maken zijn, in maximaal 30 minuten, wil je het gerecht zeker nog een keer maken op andere avonden. Om alles heerlijk te laten zijn, moet je ervoor zorgen dat je de garnalen niet langer dan een paar minuten op het vuur laat staan, anders krijgen ze een onaangename textuur.
Garnalen hebben geen hoge calorie-inname en zijn een uitstekende bron van eiwitten. Ze brengen je ook extra selenium, goed voor de gezondheid van het hart, en astaxanthine, een antioxidant die je beschermt tegen de effecten van vrije radicalen, waardoor het risico op hart- en neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer of Parkinson, wordt verminderd, zoals vermeld door de Amerikaanse voedingsdeskundige. die verzekerde dat “de ontstekingsremmende eigenschappen van astaxanthine nuttig zijn gebleken voor mensen die lijden aan diabetes, maag-darm-, nier-, huid- en oogziekten”.
Ingrediënten voor drie porties
12 stapels taco’s
350 g garnalen
1 kleine rode ui
100 g salademix
½ groene paprika
½ rode peper
30 g telemea
3 ananasschijfjes
hoog
20 ml olie
koriander
Paprika
1 limoen
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Hoe garnalentaco’s te maken
Verhit de olie in de pan en bak de garnalen tot ze lichtbruin zijn. Breng ze op smaak met peper en zout en zet ze opzij.
Snijd de sla, rode ui, paprika, ananas, koriander en hak de telemeau fijn.
Zie ook:
Je mengt de ingrediënten en plaatst ze vervolgens in de tacoschelpen. Leg de kip op de garnalen en giet limoensap naar smaak.
FOTO: Shutterstock