Snel dessert, waarmee je veilig aan de slag gaat! Omgekeerde cake met ananas en veenbessen

Snel dessert, waarmee je veilig aan de slag gaat!  Omgekeerde cake met ananas en veenbessen Tips voor het kweken van bloemen

Je zult dol zijn op dit omgekeerde ananasdessert met kleverige, gekaramelliseerde randen! Het is zacht, rijk aan aromatische ananas, maar ook aantrekkelijk. Je kunt niet anders dan glimlachen bij het zien van deze vrolijk uitziende taart.

Net als een Franse tarte tatin wordt het omgekeerde dessert samengesteld en gebakken met fruit op de bodem en gebak erop. Tenslotte wordt de cake ondersteboven gedraaid, waardoor een mooie laag gekarameliseerd fruit zichtbaar wordt. Dit is een klassiek dessert en met een klassieker kan het niet fout gaan. Het is snel te bereiden, zelfs in een pan, en je zult het zeker toevoegen aan je receptenboek.

Waarom ananas gebruiken en niet een ander fruit? Het verbetert de spijsvertering en maakt het bloed vloeibaar. Bovendien bevat het bromelaïne, een spijsverteringsenzym dat eiwitten afbreekt en het lichaam stimuleert om stoffen te produceren die pijn en ontstekingen kunnen helpen verminderen, vooral in het neusslijmvlies en de sinussen. De vrucht wordt ook aanbevolen voor mensen met hart- en vaatproblemen, omdat bromelaïne de vorming van bloedstolsels en het optreden van cerebrovasculaire accidenten voorkomt.

Ingrediënten voor zes porties

6 eieren

200 g suiker

120 g bloem

1 snufje zout

1 zakje bakpoeder

3 per

2 eetlepels water

1 blik ananas, rondjes

cranberry

Frisse munt

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Methode van voorbereiden

Verwijder de ringen en laat ze uitlekken. Karameliseer in een ronde pan 80 gram suiker met twee eetlepels water.

Wrijf de dooiers met de suiker, voeg het bakpoeder, het zout en de bloem toe en homogeniseer. Klop de eiwitten stijf tot schuim en verwerk ze voorzichtig in de compositie.

Leg de ananasringen in de bakplaat en giet het eimengsel erover. Zet de lade waterpas en plaats deze ongeveer 20 minuten.

Zie ook:

Plaats aan het einde een bord of ander dienblad erop en draai om. Garneer met veenbessen. Portie pas na volledige afkoeling en serveer met verse munt.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses