Sluit uw groenten, fruit of vlees af. Waar moet je op letten bij het inblikken?

Tips voor het kweken van bloemen

De zomer biedt een rijke oogst aan groenten en fruit, die we vaak niet direct te eten krijgen.

Afsluiten is een manier om ook voor de winter over een voorraad vitamines te beschikken.

Afdichten is een bekende en beproefde methode om de gewassen uit de tuin te conserveren voor de winterperiode, wanneer er sprake is van een tekort aan vitamines. We beginnen al in juni met de oogst, wanneer de eerste groenten en fruit rijpen, en we kunnen laat in de herfst klaar zijn, wanneer we de laatste paddenstoelen, pompoenen, pruimen en appels verwerken. Als u al jam, compotes, gesteriliseerde groenten, salades of zelfs vlees, groentemengsels en chutneys bereidt, is het altijd noodzakelijk om de basisregels te volgen, zodat de bewerkte voedingsmiddelen lang meegaan en niet bederven.

Er zijn ook nogal wat methoden om aandelen te sluiten, u hoeft alleen maar degene te kiezen die het beste bij u past.

Waar moet je op letten bij het sealen?

Om te garanderen dat groenten en fruit of andere voedingsmiddelen zo lang mogelijk houdbaar zijn, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan maximale hygiëne. Dit betekent niet alleen dat je etenswaren in volledig schone glazen bewaart, maar ook de deksels en het serviesgoed waarmee je werkt moeten schoon zijn. Het is daarom belangrijk dat u de sealpotten en -blikken vooraf wast, het is altijd goed om de sealglaasjes grondig af te spoelen met bronwater en na afloop af te spoelen in warm water, hetzelfde geldt voor deksels. Lik niet aan lepels of houten lepels tijdens het mixen (bijvoorbeeld suikeroplossing of marmelade), en als u dat toch doet, was ze dan eerst goed voordat u ze terug in de pot doet.

Het is echter ook belangrijk dat de grondstoffen die we verwerken, namelijk groenten en fruit, ook schoon zijn. Alles moet grondig worden gewassen, bij voorkeur met warm water. Het is ook essentieel dat we alleen de grondstoffen verzegelen die stevig en gezond zijn zoveel mogelijk zonder kneuzingen, en sluit zeker nooit beschadigde vruchten af, waarvan we de geperste, rotte delen afsnijden! Als een deel van de vrucht verrot is of er schimmel op zit, hoort de hele vrucht bij het afval, omdat de sporen niet alleen in het beschadigde deel zitten, maar in de hele vrucht.

Als je deksels gebruikt met elastiekjes voor het afsluiten, is het handig om de elastiekjes een tijdje te koken in azijnwater en ze daarna af te spoelen met schoon water. Laat de elastiekjes ondergedompeld in een kom met water tot het moment dat je ze gaat gebruiken, het is beter om ze op het glas te leggen. En nogmaals, de elastiekjes moeten helemaal schoon zijn en ook op geen enkele manier intact en flexibel.

Waar kun je sluiten?

Het klassieke hulpmiddel bij het sealen is uiteraard een *sealpot*, waar ook een thermometer in zit, zodat we goed in de gaten kunnen houden en eventueel de temperatuur kunnen regelen. Sommige sealpotten zijn al multifunctioneel, dus je kunt er ook in koken Of ze hebben een kraan in de bodem ingebouwd voor het aftappen van water, zodat je er op een gegeven moment hete thee of bijvoorbeeld glühwein in kunt zetten. Moderne elektrische potten ze kunnen de temperatuur en tijd ook zelf bijhouden.

Een snelkookpan, de zogenaamde Druk de glazen op een speciaal stoomrek zodat ze elkaar niet raken. Voeg water toe tot een niveau van ongeveer 2-3 cm en breng aan de kook. Zodra er stoom uit de klep begint te ontsnappen, verwijdert u de pan van de brander of zet u de kachel uit en laat u de stoom ontsnappen. Verwijder de glazen en laat ze ondersteboven op een droge plaats afkoelen.

Een andere ongelukkige oplossing voor kleinere hoeveelheden veilig voedsel is een magnetron. Ook hier is het nodig om de kopjes zo te plaatsen dat ze elkaar niet raken, en de oven op 750 W te verwarmen gedurende ongeveer 5 8 minuten, afhankelijk van de temperatuur. soort voedsel Een kortere tijd is voldoende voor jam en fruit, maar komkommers hebben bijvoorbeeld de maximale tijd nodig. Lees echter vóór gebruik de gebruiksaanwijzing van het apparaat, want het vermogen van microgolven kan variëren, en daarmee ook de verwerkingstijd. Het is ook heel belangrijk om geen deksel op de magnetron te plaatsen, omdat dit vonken kan veroorzaken en het apparaat kapot kan maken.

Afdichten in de oven is een van de opties die in geval van nood gebruikt kunnen worden, omdat het lastig is om de temperatuur daarin te regelen en het bovendien bijna onmogelijk is om een ​​gelijkmatige warmteverdeling te garanderen. Sommige mensen gebruiken deze methode echter wel Als u besluit dit te doen, plaatst u de bakplaat met de gerechten altijd in de onderste helft van de oven, omdat daar de temperatuur het meest stabiel is. Plaats de gevulde, afgesloten bekers op een vel met tussenruimte en giet water in het vel. Er moet tijdens het sealen water worden ingegoten, zodat het niet uit de bakplaat verdampt en u de plaats waar het voedsel wordt geseald niet bakt. Laat het voedsel eerst ongeveer 5 minuten koken op een temperatuur van 120 °C en vervolgens op een temperatuur verlaagd tot 90 °C nog eens 30-60 minuten, afhankelijk van de hardheid van het fruit (in het geval van vlees , het is ook een uur, groentemengsels of chutney of jam slechts 30 minuten).

Een van de nieuwste manieren om voedsel te sealen, die erg populair is geworden, is het sealen in de vaatwasser. Het is heel eenvoudig! Stapel de kopjes in manden op schaal op basis van de grootte (kleiner bovenaan, grote glazen onderaan) en start het programma op 70 °C. Uiteraard gebruik je geen afwasmiddel, zorg ervoor dat deze leeg is. Haal de glazen aan het einde van het programma uit de vaatwasser en laat ze ondersteboven afkoelen op een droge plaats (op een bord). of tafel op een handdoek).

Princess Roses