Sinaasappelsorbet, het perfecte dessert voor warme dagen

Sinaasappelsorbet, het perfecte dessert voor warme dagen Tips voor het kweken van bloemen

Als de temperaturen erg hoog zijn, leidt de gedachte je onvermijdelijk naar alles wat je snel kan afkoelen. Wat dacht je van een sorbet? Wij bieden u er een aan met sinaasappels die zeker iedereen zal plezieren!

Sinaasappels zijn goede bronnen van vitamine C en zorgen niet alleen voor verkoeling in de zomer, maar ondersteunen ook uw immuunsysteem tijdens uitstapjes of op vakantie. Ze zijn perfect bij spijsverteringsproblemen, maar ook om de symptomen van hartaandoeningen te verlichten. De antioxidanten die het bevat, reinigen de slagaders en voorkomen de afzetting van vetten op de wanden van de slagaders, waardoor het risico op hoge bloeddruk en een hartaanval wordt verminderd.

Wist u dat de schil van biologische sinaasappels ook actieve stoffen bevat met alkalische effecten, waardoor de maagzuurgraad wordt verlaagd? En het sap is nuttig. Naast hydratatie verlaagt het op natuurlijke wijze het cholesterolgehalte in het bloed, dankzij de vitamine C, foliumzuur en flavonoïden die het bevat. Een studie gepubliceerd in het “American Journal of Clinical Nutrition” toont aan dat 750 ml sap, elke dag geconsumeerd, het HDL-cholesterol en de triglyceriden kan verhogen. Je hebt alle reden om deze vruchten vaker toe te voegen aan desserts, zoals deze sorbet, waarvan je het recept hieronder kunt vinden!

Ingrediënten voor acht porties

2 glazen water

1 glas suiker

3 sinaasappels

1 citroen

2 eiwitten

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe maak je sinaasappelsorbet?

Zet het water met de suiker op het vuur en kook op laag vuur gedurende 15-20 minuten, onder voortdurend roeren.

Voeg na het afkoelen van de siroop het citroensap en de geschilde sinaasappels toe, gehakt en door de blender gehaald. Homogeniseer en giet de compositie in een kom die je in de vriezer zet. Als het begint te vriezen, meng je goed en voeg je de opgeklopte eiwitten toe tot een stijf schuim, dat je met lichte bewegingen opneemt.

Zie ook:

Breng het mengsel over naar een braadpan of de gewenste container die je weer in de vriezer zet. Serveer de sorbet gedecoreerd volgens jouw fantasie.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses