Simpele trucjes om peulvruchten te koken zonder angst voor een opgeblazen gevoel

Simpele trucjes om peulvruchten te koken zonder angst voor een opgeblazen gevoel Tips voor het kweken van bloemen

Peulvruchten zijn een goede bron van ijzer, vezels en vitamines, maar ze kunnen onaangename effecten hebben. Een paar veranderingen tijdens het koken kunnen u helpen de problemen van een opgeblazen gevoel en winderigheid die hierdoor worden veroorzaakt, kwijt te raken.

Een opgeblazen gevoel en winderigheid zijn de redenen waarom sommige soorten peulvruchten niet worden aanbevolen voor mensen met darmstoornissen zoals het prikkelbaredarmsyndroom. De manier waarop u ze consumeert, kan deze problemen wel of niet veroorzaken. Voedingsdeskundigen geven twee manieren aan waarop je het optreden van buikgas kunt voorkomen na het eten van bonen, linzen of kikkererwten.

Hoe kom je bij het ongemak van peulvruchten?

De reden waarom peulvruchten moeilijker te verdragen zijn, geeft endocrinoloog Nuria García de la Torre op haar TikTok-account aan: “Sommige complexe koolhydraten die peulvruchten bevatten, kunnen niet worden verteerd omdat we het alfa-galactosidase-enzym missen dat ze omzet in eenvoudige koolhydraten. “.

Koolhydraten komen onverteerd in de dikke darm terecht, waar de bacteriën die we hebben ze fermenteren, en als gevolg van dit proces wordt kooldioxide verwijderd. Er zijn ook gevoelige mensen bij wie de fermentatie van peulvruchten ervoor zorgt dat er meer gas wordt geëlimineerd, wat leidt tot het vermijden van deze voedingsmiddelen.

Zie ook:

Zo voorkom je de problemen bij het consumeren van peulvruchten!

Eén manier waarop u het optreden van een opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaakt door de consumptie van peulvruchten kunt voorkomen of verminderen, vindt u op . Tijdens het koken kun je een beetje azijn of een lepel zuiveringszout toevoegen. Het azijnzuur in azijn bevordert een betere opname van ijzer uit peulvruchten, maar ook een betere vertering ervan. Aan de andere kant helpt bicarbonaat het kookproces te versnellen, waardoor de kooktijd ook wordt verkort. Idealiter doe je de baking soda in het water voordat je de peulvruchten toevoegt.

Wat kan je nog meer doen? Laat een nacht in water weken, linzen, kikkererwten of een ander soort peulvruchten die je wilt koken. Voordat u ze kookt, laat u ze door een stroom water lopen. Laat ze langer sudderen om de oligosachariden af ​​te breken tot eenvoudigere, beter verteerbare exemplaren. Geef geen water aan groenten die borrelen, zoals kool of artisjokken.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Als je peulvruchtengerechten wilt op smaak brengen, gebruik dan aromatische kruiden die bekend staan ​​om hun anti-winderigheidseffect: komijn, koriander, rozemarijn, tijm, laurier, kruidnagel, kurkuma, gember.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses