Seizoensgebonden recept. Plantaardige salade in een pot

Seizoensgebonden recept. Plantaardige salade in een pot Tips voor het kweken van bloemen

Elk jaar reserveren we in de herfst tijd om conserven voor het koude seizoen te bereiden. Als u een van degenen bent die de voorraadkast vult met potten groenten, stellen wij een recept voor potsalade voor.

Tomaten, uien, paprika’s en wortels – van dit alles kun je een salade bereiden die heel eenvoudig in de zomer te maken is, maar je kunt ook in de winter van de smaak genieten, als er geen goede paprika’s en tomaten meer voorhanden zijn. Wij laten je zien hoe je de smaak van het warme seizoen in een potje kunt bewaren!

Ingrediënten voor 6-8 potten

4 kg tomaten

750 g ui

1 kg voor een cavia

1 kg paprika

knoflook

hoog

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Schil de wortels en rasp ze. Je verwijdert de ruggengraat van de paprika’s, de zaadjes en snijdt ze fijn. Maak de uien schoon en snijd de schubben, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in plakjes. Je mengt alle groenten, voegt zout naar smaak toe en laat ze een half uur zacht worden, waarna je de groenten in de potten doet.

Druk de groenten goed aan en vul ze, zorg ervoor dat er geen lege ruimtes achterblijven.

Leg aluminiumfolie op de potten, alsof het deksels zijn, en plaats ze in de oven op 190 °C. Laat ze ongeveer een uur koken.

Zie ook:

Als de salade in de potten is achtergebleven, zorg er dan voor dat u deze uit een andere pot bijvult, zodat ze allemaal vol zijn. Je doet de deksels erop en laat ze afkoelen in de dekens, daarna bewaar je ze in een .

FOTO: Shutterstock

Princess Roses