Seizoensgebonden bereidingen. Groentensnack met bonen

Seizoensgebonden bereidingen. Groentensnack met bonen Tips voor het kweken van bloemen

Maak nu alvast een paar potjes groenten klaar voor het koude seizoen! Wij laten u zien hoe u verder moet gaan en u zult zien dat er niets ingewikkelds is!

Met een beetje geduld kun je ongeveer tien potten met verschillende groentejam bereiden, waaronder bonen, uien en wortels. Je moet het proberen! Het is perfect voor de dagen van het koude seizoen of voor degenen waarop u vlees wilt vermijden. Bonen zijn een goede vleesvervanger, omdat ze je de eiwitten geven die je nodig hebt.

Een van de meest voorkomende bonensoorten in ons land, de witte boon, heeft een hoog gehalte aan magnesium en kalium, een aromatische smaak en een boterachtige textuur. Het wordt in kortere tijd zacht dan de andere. Het heeft een lage glycemische index, waardoor vetophopingen in het lichaam worden voorkomen. Het stimuleert ook de spijsvertering. Eén kopje bonen dekt 77% van uw dagelijkse vezelbehoefte.

Ingrediënten voor 10-12 potten

5 kg peper

2 kg bonen, nieuw

1 kg aubergine

2,5 kg voor een cavia

3 kg ui

2 l tomatensap

750 ml olie

hoog

pijper

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Kook de bonen in gezouten water tot ze zacht zijn, giet ze af en doe ze door de vleesmolen.

Je roostert de paprika’s, maakt ze schoon, verwijdert de ruggen en zaden en haalt ze door de molen.

Maak de uien schoon, hak ze fijn en bak ze 10 minuten in hete olie.

Zie ook:

Voeg vervolgens de geschilde en geraspte wortels toe, laat nog tien minuten sudderen, voeg dan het tomatensap, de gehakte aubergine en de bonen toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het koken totdat de olie naar de oppervlakte stijgt.

Doe de zacusca in gesteriliseerde potten en houd hem warm, in dekens, tot hij is afgekoeld.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses