Schrijf dit heerlijke suikervrije cheesecake-recept op

Anote essa deliciosa receita de cheesecake sem açúcar Tips voor het kweken van bloemen


Een minder calorieën en zeer smakelijke optie waar u dol op zult zijn

Op zoek naar een gezonder dieet geven velen snoep op. Het verzorgen van uw dieet betekent echter niet dat u uzelf een dessert moet onthouden. Deze cheesecake is ideaal omdat hij boordevol smaak zit, maar geen toegevoegde suikers bevat.

Genieten van een gezond dessert hoeft niet ingewikkeld te zijn. In deze cake zorgt het gebruik van natuurlijke zoetstoffen en Griekse yoghurt voor een romige textuur en zachte smaak, zonder de extra calorieën uit suiker. Bovendien wordt door het gebruik van volkoren crackers in de basis extra vezels toegevoegd.

Schrijf dit heerlijke suikervrije cheesecake-recept op

Ingrediënten:

  • 200 g suikervrije volkorenkoekjes
  • 80 g gesmolten boter
  • 600 g roomkaas light
  • 200 g pure, ongezoete Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels zoetstof
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 200 g rood fruit
  • 2 eetlepels zoetstof
  • 1 theelepel citroensap

Stap voor stap recept:

  1. Vermaal de volkoren crackers tot een fijn poeder. Meng met de gesmolten boter tot een homogeen deeg ontstaat. Druk dit mengsel op de bodem van een verwijderbare vorm met een diameter van ongeveer 22 cm en zet het 30 minuten in de koelkast.
  2. Klop in een grote kom de roomkaas tot een gladde massa. Voeg de Griekse yoghurt, zoetstof en vanille-essence toe en meng goed. Voeg de eieren één voor één toe en klop na elke toevoeging. Voeg ten slotte het citroensap en de schil toe en meng tot een homogene crème ontstaat.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Giet de vulling over de koekjesbodem en strijk het oppervlak glad met een spatel. Bak gedurende 50-60 minuten of tot het midden bijna gestold is. Zet de oven uit en laat de cheesecake een uur met de deur op een kier staan. Zet vervolgens minimaal 4 uur, of bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
  4. Meng de bessen, zoetstof en citroensap in een kleine pan. Kook op middelhoog vuur tot de vruchten zacht worden en hun sap vrijgeven, ongeveer 10 minuten. Laat afkoelen en giet het mengsel over de cheesecake voordat je het serveert.





Princess Roses