Salade met grapefruit en granaatappel. Snel recept voor een ontbijt vol energie

Salade met grapefruit en granaatappel.  Snel recept voor een ontbijt vol energie Tips voor het kweken van bloemen

Als je ’s ochtends behoefte hebt aan extra energie en behoefte hebt aan een snel ontbijt, kun je een grapefruitsalade maken. Je hebt slechts vier tot vijf ingrediënten en 5-10 minuten nodig om te genieten van een lekkere en gezonde salade.

Grapefruit, dagelijks gegeten of geconsumeerd in de vorm van sap, houdt de insuline onder controle door suiker om te zetten in vetten die ons energie geven. Bovendien is bewezen dat grapefruit de stofwisseling aanzienlijk versnelt. Drink ’s ochtends een glas vers grapefruitsap of een salade met deze vrucht. Wist je dat grapefruit ook een belangrijke bron van vezels is? Ze verbeteren de spijsvertering en voorkomen zo indigestie en obstipatie. Grapefruit geeft je ook energie als je je moe voelt. Grapefruitsap en citroensap vormen een voedzame en heerlijke drank, waar we veel energieker van worden. Bovendien is dit sapje een gezond alternatief voor alle energiedrankjes.

Een andere grote bron van vezels is granaatappel. Verder bevat het vitamine B, C en K, mineralen zoals ijzer, magnesium, fosfor, kalium en zink. Het heeft ook antivirale, antitumorale en ontstekingsremmende eigenschappen. Granaatappel bevat relatief weinig calorieën en kan veilig aan salades worden toegevoegd als je wilt afvallen. Als je je op een dag apathisch voelt en geen energie hebt, kan een granaatappelsalade je een goed humeur geven. Eén granaatappel bevat 40% van de dagelijkse dosis vitamine C die nodig is voor een volwassene. Hier zijn alle redenen waarom je vaker salades met grapefruit en granaatappel moet eten!

Ingrediënten voor twee porties

1 grapefruit

½

50 g telemea-kaas

150 g rucolablaadjes

olijfolie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe maak je grapefruitsalade?

Schil de grapefruit en breek het vruchtvlees in stukjes. Schil de granaatappel en verwijder de zaden.

Zie ook:

Meng het fruit met de rucola, voeg de verkruimelde kaas toe en giet er olijfolie naar smaak bij.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses