Als tussendoortje gedurende de dag kun je ook een kleine portie salade nemen, niet alleen fruit of yoghurt. Het recept voor avocado- en eiersalade is ontzettend eenvoudig, lekker en romig, ook al zit er geen mayonaise in.
Dit saladerecept is gemakkelijk te maken in slechts 20 minuten en is perfect voor een voedzaam tussendoortje, lunch of picknick! Je weet het misschien niet, maar een halve avocado bevat zeven gram vezels, twee gram eiwit en 14 gram vet. Avocado’s bevatten onverzadigde vetten, die deel uitmaken van een hartgezond dieet. In feite is het onmisbaar in de mediterrane en DASH-diëten vanwege de effecten op de hart- en bloedlipidenniveaus.
Ingrediënten voor drie porties
2
80 g Griekse yoghurt
7 gekookte eieren
2 groene uien
½ citroen
hoog
pijper
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:
Methode van voorbereiden
Snijd de avocado’s, verwijder de kern en prak deze met een vork tot een romige consistentie. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Zie ook:
Snijd de gekookte eieren, goed afgekoeld, en leg ze op de room, voeg dan de groene uien toe en homogeniseer.
FOTO: Shutterstock