Saffraan, de bloem die bestand is tegen het klimaat: geheimen voor het kweken ervan

Tips voor het kweken van bloemen

Ken jij saffraan? Het is een bloem die bekend staat om zijn smaak, maar ook om zijn weerstand tegen het klimaat.

Het wordt gebruikt in de meest gerenommeerde sterrenrestaurants, door de beste chef-koks ter wereld. We praten over saffraan,, extreem duur en met buitengewone kwaliteiten. Het wordt verkregen van stempels van de krokusbloemeen bijzonder klimaatbestendige bloem, gekenmerkt door paarse bloemblaadjes en felrode stempels.

De oorsprong ervan is zeer oud, zo oud dat zelfs het Oude Testament deze zeer beroemde specerij vermeldt. Ondanks het grote gebruik dat ons land van deze specerij maakt, is het echter geen Italiaans product. Het lijkt zelfs op saffraan komt uit India – net als veel andere specerijen – en dat het in de loop van de tijd de Arabieren waren die het in Spanje introduceerden en vervolgens monnik van de inquisitie zou het in Italië hebben geïntroduceerd.

Pas toen werd de kracht van dit kruid ontdekt, en zo begon het ook te gebeuren geteeld op het hele Italiaanse grondgebied. De saffraanplant groeit echter niet overal en je kunt hem zelfs niet kweken waar je maar wilt. Sterker nog, er zijn er enkele, de klimaatbestendige plant. Laten we eens kijken hoe het mogelijk zou zijn om saffraan in Italië te verbouwen.

De teelt van saffraan: de plant die bestand is tegen het klimaat

In tijden van klimaat crisis De landbouw moet ook oplossingen vinden om de problemen veroorzaakt door de klimaatverandering het hoofd te bieden. In feite zijn er elk jaar meerdere vorstperioden die de gewassen aantasten, waardoor de oogst in gevaar komt en de daaruit voortvloeiende stijging van de kosten van de weinige producten die de vorst overleefden, ontstaat.

Eén oplossing is kiezen klimaatbestendige gewassen en een daarvan is precies dat saffraan. Dit eliteproduct het is bestand tegen maximaal -14 graden, waardoor het de perfecte plant wordt om zelfs in een barre klimaat te groeien. Ook saffraan het kan zelfs 40 graden weerstaan, een temperatuur die nu vrijwel altijd in de zomer wordt bereikt. Maar wat is er nodig om het geliefde kruid te laten groeien?

Omdat het een van de kostbaarste specerijen ter wereld is, zijn er in Italië veel boeren die zich wijden aan de teelt van de saffraanbloem. Het is echter niet alles wat blinkt en dat is goud het kweken van deze plant is uiterst vermoeiend. Maar voor degenen die het willen proberen, is hier een gids om het stap voor stap te doen. Allereerst ja bereid de grond voor. Het zal daarom nodig zijn om het te ventileren en ervoor te zorgen dat het voldoende afvoert en vrij is van waterstagnatie. Direct daarna gaan we verder met het bemesten van de grond, wat essentieel zal zijn om de bloei van de krokus te bevorderen.

Zodra de grond is voorbereid, kunt u dat doen ga verder met het planten van de bollen van krokus. Deze moeten in augustus worden geplant, op minimaal 20 cm afstand van elkaar. Regelmatig water geven is niet nodig, aangezien de plant van droge grond houdt, maar seizoensregen is voldoende. Na ongeveer een maand ze zullen beginnen te verschijnen eerste bladeren van de plant. Richting de herfstnaast de bladeren zijn er ook de langverwachte bloemen en dat gaat het eindelijk worden het is tijd om ze te verzamelen. Nu kunt u de stempels nemen en ze drogen op dezelfde dag waarop de bloemen worden geoogst. En hier is je saffraan klaar.

Princess Roses