Sabayon Fácil: een makkelijk en heerlijk dessert met weinig ingrediënten

Sabayon Fácil: uma sobremesa fácil e deliciosa com poucos ingredientes Tips voor het kweken van bloemen

Sabayon is een traditioneel dessert uit Italië, gemaakt met eierdooiers, suiker en witte wijn, en de populariteit ervan is verrassend. Deze heerlijke crème wordt warm of koud geserveerd en kan gebruikt worden als begeleider van fruit, gebak of ijs.

Vervolgens presenteren we de klassieke sabayon.

Sabayon Fácil: een makkelijk en heerlijk dessert met weinig ingrediënten

Ingrediënten:

  • 6 eierdooiers,
  • 1/2 kopje suiker,
  • 1/2 kopje witte wijn,
  • Vers fruit om te serveren (optioneel).

Sabayon-voorbereiding:

Om in slechts een paar stappen superlekkere sabayon te krijgen, begin je met het verwarmen van water in een grote pan op middelhoog vuur tot het kookt. Zet het vuur lager en plaats een glazen of roestvrijstalen kom over de pan. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Dit proces wordt een “waterbad” genoemd en helpt de ingrediënten gelijkmatig te verwarmen.

Klop vervolgens in de kom de eierdooiers en de suiker met een draadgarde tot het mengsel licht en schuimig is.

De volgende stap is eenvoudig: voeg langzaam de wijn toe aan het mengsel en blijf kloppen. Blijf ondertussen ongeveer 10 tot 15 minuten op middelhoog vuur kloppen, of totdat het mengsel dikker wordt en een dicht schuim vormt.

We zijn bijna klaar met dit dessert! Haal nu de kom uit het waterbad en blijf nog een paar minuten kloppen om het mengsel af te koelen.

Als je de sabayon warm wilt serveren, serveer hem dan direct in glazen of glazen bakjes. Aan de andere kant, als u de voorkeur geeft aan koud serveren, breng het mengsel dan over naar een luchtdichte verpakking en zet het minimaal een uur in de koelkast voordat u het serveert. Een tip die wij aanbevelen is om voor het serveren te decoreren met vers fruit; iedereen zal er dol op zijn!

Tips:

Zorg ervoor dat u de eierdooiers en de suiker goed klopt, zodat het mengsel glad en schuimig wordt. Als je geen witte wijn hebt, kun je elke andere zoete wijn of zelfs champagne gebruiken. Als je geen garde hebt, kun je een mixer op lage snelheid gebruiken. Als het mengsel na een paar minuten niet dikker wordt, zorg er dan voor dat het vuur niet te hoog is en blijf kloppen tot er een dicht schuim ontstaat.


Princess Roses