Rustieke frambozentaart. Profiteer van het zomerfruit!

Rustieke frambozentaart.  Profiteer van het zomerfruit! Tips voor het kweken van bloemen

Dit frambozendessert zal je verrassen met zijn knapperige taartbodem en zoetzure vulling. Met minimale inspanning is het in minder dan een uur klaar!

Frambozen zijn heerlijk, of je ze nu vers eet of als onderdeel van een dessert. Je zult het zeker meer waarderen in deze rustieke taart. Met een knapperige gouden taartbodem en zoetzure frambozen is dit een heerlijk en licht dessert dat uw familie en vrienden zal verrassen. Hoe je het ook serveert, naturel of met ijs, het is een genot op zomerse dagen.

Frambozen bevatten meer vitamine C dan sinaasappels, ze brengen je extra vezels die de spijsvertering bevorderen en bevatten weinig calorieën, dus je moet optimaal profiteren van dit zomerfruit. Frambozen zijn ook een rijke bron van foliumzuur.

Ingrediënten voor acht porties

175 g bloem

100 g ong

1 snufje zout

4-6 eetlepels koud water

Voor de vulling:

400 gr

50 g suiker

10 g amidoon

de schil van 1 biologische citroen

vanille geur

1 ei, om in te vetten

poedersuiker, ter decoratie

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Hoe maak je een rustieke frambozentaart?

Meng voor de bovenkant de bloem met zout, koude boter en kneed tot je een zanderig deeg krijgt. Voeg slechts voldoende water toe om het deeg te homogeniseren. Wikkel het deeg in huishoudfolie en bewaar het een half uur in de koelkast.

Meng voor de vulling de frambozen met suiker, zetmeel, citroenschil en vanille-essence. Rol het deeg uit tot een rond vel dat verder reikt dan de randen van de beklede bakplaat waarin u het legt.

Zie ook:

Plaats de frambozenvulling in het midden, spreid deze uit en bedek deze met de randen van het deeg. Bestrijk op het laatst met losgeklopt ei en zet de pan ongeveer 40 minuten in de oven. Serveer met poedersuiker.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses