Romige dillesaus is verfrissend en perfect voor de zomer. Het recept is eenvoudig

Sos tradițional grecesc pentru dip sau dressing tzatziki preparat cu castravete ras smântână iaurt ulei de măsline și mărar proaspăt. Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor dille-roomsaus
  • Waar kan de roomsaus bij geserveerd worden?

Een frisse en smaakvolle dillesaus is perfect voor zalm, groenten en meer. Gemaakt met verse dille en citroen, dit zal een heerlijke aanvulling zijn op de zomerse tafel.

Zo maak je een verfrissende dilleroomsaus, perfect voor de zomer

Ingediend:

– vers – indien nodig kunt u ook gedroogde dille gebruiken, maar verse dille wordt aanbevolen

– Citroen – een klein scheutje vers citroensap en wat citroenschil zorgen voor een mooie glans!
– Zure room of vette yoghurt – als je yoghurt gebruikt, meng het dan met een beetje olijfolie – 1-2 theelepels

– Mayonaise of vegan mayonaise

– Knoflook (optioneel) – voeg een teentje knoflook toe

– Zout en peper – naar smaak toevoegen

Methode van voorbereiden:

Dilleroomsaus is zo eenvoudig te maken! Doe de ingrediënten gewoon in een kleine kom en meng.

Meng de room (of Griekse yoghurt), mayonaise en knoflook in een kleine kom of schaal tot je een homogene samenstelling krijgt. Als je yoghurt gebruikt, voeg dan een theelepel of twee olijfolie toe.

Voeg de verse dille, zwarte peper, citroenschil en citroensap toe. Breng indien nodig op smaak met zout en breng het verse citroensap op smaak.

De saus is in de koelkast maximaal 4 dagen houdbaar en je kunt hem overal bij gebruiken, staat er.

Lees ook:

Princess Roses