Rolrecept met citroencrème. De heerlijke taart om uw dierbaren mee te verrassen

rulada crema Tips voor het kweken van bloemen

  • Rolrecept met citroencrème
  • De heerlijke taart om uw dierbaren mee te verrassen

Taarten mogen op niemands tafel ontbreken. Ze zijn heerlijk en gemakkelijk te bereiden, vooral als je je dierbaren op de laatste dag van de week wilt verrassen: het broodje met citroencrème is lekker en zal een bijzondere smaak hebben.

ingrediënten

Voor de teller

  • 4 grote eieren
  • 100 gram suiker
  • 100 g bloem
  • Geraspte schil van een citroen

Voor de crème

  • 200 ml slagroom voor de slagroom
  • 150 gram mascarponekaas
  • 50 g poedersuiker
  • Het sap van 2 citroenen
  • Geraspte schil van 1 citroen

Methode van voorbereiden

De eerste keer begint met de voorbereiding van de top. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop in een grote kom de eieren en de suiker met een elektrische mixer licht en luchtig.

Voeg geleidelijk de gezeefde bloem en de geraspte schil toe aan het eimengsel en meng voorzichtig met een spatel totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn opgenomen. Giet het mengsel in de voorbereide pan en strijk het glad met een spatel. Bak de bovenkant in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 10-12 minuten of tot hij stevig en licht goudbruin is.

Het volgende is de bereiding van de crème. Klop de slagroom in een grote kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg geleidelijk de poedersuiker en de mascarponekaas toe en blijf kloppen tot je een dikke crème krijgt. Voeg het sap en de geraspte citroenschil toe aan de room en meng voorzichtig totdat alle ingrediënten gelijkmatig zijn opgenomen.

Nadat de bovenkant iets is afgekoeld, draai je hem om op een ander vel bakpapier en verwijder je voorzichtig het originele bakpapier. Verdeel de citroencrème met een spatel gelijkmatig over het afgekoelde aanrecht.

Rol de bovenkant voorzichtig strak op en gebruik het perkamentpapier als richtlijn. Zorg ervoor dat de rol compact en strak is. Wikkel de rol in plasticfolie en zet hem minimaal 1-2 uur in de koelkast voordat je hem in stukken snijdt en serveert.

Snijd de rollade in plakjes met een scherp mes en serveer indien gewenst met partjes citroen als garnering.

LEES OOK:

Princess Roses