Rijstpudding recept met fruit. Het vastendessert om met het hele gezin te eten

orez cu fructe Tips voor het kweken van bloemen

  • Rijstpudding recept met fruit
  • Het vastendessert om met het hele gezin te eten

We zijn in Pasen en veel christenen in Roemenië hebben besloten voedsel dat van dieren afkomstig is, op te geven. Op deze manier worden veel vastengerechten geconsumeerd, en ze kunnen heerlijk zijn, als je ze op de juiste manier eet. Er zijn veel alternatieven waar u terecht kunt, inclusief desserts. Het onderstaande recept doet je denken aan je kindertijd, maar is aangepast aan de smaak van veel kieskeurige eters. Wat fruit betreft, is er een breed assortiment om uit te kiezen, afhankelijk van ieders voorkeuren.

ingrediënten

  • 1 kopje rijst
  • 4 kopjes kokosmelk of plantaardige melk (amandel, rijst, enz.)
  • 1/2 kopje suiker of natuurlijke zoetstof zoals ahornsiroop of honing (optioneel)
  • Geraspte schil van een citroen
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • Vers of gedroogd fruit (bijv. bosbessen, aardbeien, frambozen, pruimen, gedroogde abrikozen, enz.)

Methode van voorbereiden

Spoel onder koud water in een kom tot het water helder is. Hierdoor wordt overtollig zetmeel verwijderd en krijgt de pudding een luchtigere textuur. Meng in een grote pan de gespoelde rijst, kokosmelk of plantaardige melk, suiker (indien gebruikt), geraspte citroenschil, kaneel en zout. Meng de ingrediënten goed en breng op middelhoog vuur aan de kook.

Zodra het begint te koken, zet je het vuur laag en laat je het mengsel ongeveer 25-30 minuten sudderen, af en toe roeren. De rijst moet zacht zijn en geleidelijk de vloeistof absorberen, waardoor een puddingconsistentie ontstaat. Haal de pan van het vuur en laat de pudding een paar minuten rusten.

Snijd ondertussen het fruit in kleine stukjes of gebruik het gedroogde fruit in zijn geheel. Serveer de rijstpudding warm of koud, bestrooid met vers of gedroogd fruit erop. Optioneel kun je, afhankelijk van je voorkeur, andere smaken toevoegen, zoals vanille- of amandelessence.

LEES OOK:

Princess Roses