Rijpheid van aardappelen en wanneer is het tijd om ze te oogsten?

Tips voor het kweken van bloemen

Het telen van aardappelen heeft een diepe geschiedenis. Bent u aardappelen aan het kweken in uw tuin, maar weet u niet wanneer het tijd is om ze te oogsten? Herken de volwassenheid van aardappelen met deze tips.

De rijpheid van de aardappelen hangt af van het uiterlijk van de vrucht. Als je ziet dat je aardappelen geel beginnen te worden, is het tijd om de aardappelen te oogsten. Bij sommige soorten kun je de bloei bekijken, waarna de aardappelen klaar zijn om te oogsten. Nogmaals, sommige soorten kunnen uitdrogen of zelfs afsterven. Schud de aarde onder de bladeren af ​​en controleer de knollen. De aardappelen gaan scheiden, wat betekent dat ze rijp zijn. Als je merkt dat de knollen klein zijn en niet loskomen, laat ze dan staan.

Correcte oogst van aardappelen

Oogst aardappelen als het droog is, als de grond droog is. Neem de vorken, pas op dat u de knollen niet beschadigt en verwijder de aardappelen. Als het je lukt de aardappelen te beschadigen, bewaar ze dan niet te lang. Buig niet eens en eet geen beschadigde aardappelen.

Opslag van aardappelen na de oogst

Laat de aardappelen een paar uur na het plukken drogen. Zorg ervoor dat ze niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Veel mensen maken ook een grote fout als ze aardappelen op één stapel bewaren. Stop ze in kratten of zakken, daar ademen ze vrij. Laat ze, zelfs voordat u ze in de kelder bewaart, maximaal 3 weken in de schuur staan.

Langdurige opslag is niet geschikt voor aardappelen, omdat ze niet worden gewassen. Was ze totdat je ze klaarmaakt voor het koken. Als je ze op de juiste manier bewaart, gaan ze de hele winter mee.

Vňať van aardappelen

Wist je dat aardappelsap giftig is en je het niet mag eten? Schimmels, riemwormen en andere aardappelziekten zijn niet goed voor compostering.

Princess Roses