Recept voor vasten. Plantaardige stoofpot

Recept voor vasten. Plantaardige stoofpot Tips voor het kweken van bloemen

Wanneer je behoefte hebt aan een recept voor de vastendagen of vleesgerechten even wilt laten varen, dan is deze groentestoof een optie om te overwegen. Voedend, geruststellend, gaat de ziel dit najaar!

Het koelere weer brengt een verlangen naar stevige maaltijden met zich mee, en deze eenvoudige groentestoofpot is perfect voor een lichte lunch of diner waar iedereen dol op zal zijn. Het is klaar in ongeveer 45 minuten en bevat veel groenten die deze vegetarische stoofpot lekker maken.

Deze groentestoofpot is gemakkelijk te maken en vereist slechts eenvoudige ingrediënten, rijk aan vitamines, mineralen en vezels. Het is veelzijdig en kan naar wens worden aangepast met verschillende groenten, kruiden en specerijen. Voor de bereiding kun je ook de groenten gebruiken die overblijven van het bereiden van andere gerechten. Als je wilt, kun je plantaardige (champignons, peulvruchten) of dierlijke eiwitbronnen (gevogelte, rundvlees of …) toevoegen. Het kan ook een perfect bijgerecht zijn bij een biefstuk.

Ingrediënten voor twee porties

1 courgette

1 aubergine

2 aardappelen

1 peper

2 uien

2 teentjes knoflook

400 g tomatensap

20 g tomatenpuree

50 ml alb

200 ml heldere groentesoep

30 ml olie

1 takje tijm

hoog

pijper

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en bak de gehakte uien, de geperste teentjes knoflook en de wijn gedurende drie minuten en laat nog twee tot drie minuten in vuur staan.

Voeg de gehakte bosbessen, de in blokjes gesneden aardappelen, de groentebouillon, de tijm, het tomatensap en de tomatenpuree toe.

Zie ook:

Dek af en laat een kwartier koken, voeg dan de gesneden courgette en peper toe, breng op smaak met peper en zout en laat nog een kwartier op het vuur staan, tot de stoofpot inkookt en de groenten zijn doorgedrongen.

FOTO: Shutterstock

Princess Roses