Recept voor vanille-walnootcake. Ideaal voor op de paastafel

prajitura cu nuca si vanilie Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor vanille-walnootcake
  • Ideaal voor op de paastafel

In veel culturen heeft de paasmaaltijd een sterke religieuze betekenis, die de opstanding van Jezus Christus markeert. Op dit moment bereiden huisvrouwen de heerlijkste gerechten en mogen desserts niet ontbreken. hieronder is eenvoudig en heeft een zeer goed effect op de smaakpapillen van alle gasten.

Alle familie en vrienden komen samen in een moment van vreugde en eenheid. Mensen komen samen rond de tafel om eten en verhalen te delen, om te herinneren en samen nieuwe herinneringen te creëren. Om alles ideaal te laten zijn, is er ook behoefte aan originele recepten die iedereen zoet zullen maken. met vanille en walnoot is makkelijk te bereiden en erg lekker.

ingrediënten

Voor het deeg

  • 200 g boter op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 g gemalen walnoot

Voor de crème

  • 500 ml melk
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille-extract

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in met boter of bekleed deze met bakpapier.

Om het deeg te bereiden, meng je de zachte boter met de suiker tot je een luchtige en homogene samenstelling krijgt. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg vervolgens het vanille-extract toe en meng goed.

Voeg geleidelijk de bloem gemengd met het bakpoeder toe aan het boter-eimengsel. Meng totdat alle ingrediënten zijn opgenomen. Voeg de gemalen walnoten toe en meng voorzichtig tot ze homogeen zijn in het deeg. Giet het beslag in de voorbereide pan en maak het oppervlak glad met een spatel.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of totdat hij de tandenstokertest doorstaat (een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er schoon uitkomen).

Maak ondertussen de crème klaar. Combineer de melk, bloem en suiker in een pan en kook op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, tot het dikker wordt. Voeg het vanille-extract toe en laat nog een minuut koken. Laat de vla afkoelen. Nadat de cake volledig is afgekoeld, snijdt u deze in vierkanten of rechthoeken en serveert u elk stuk met een royale lepel vanillecrème.

LEES OOK:

Princess Roses