Recept voor taarten gevuld met gebakken kool. De vastenbereiding die grootmoeders vroeger kookten

Preparat delicios pentru zilele de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor taarten gevuld met gebakken kool
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor taarten gevuld met zuurkool is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Hier zijn de stappen die u moet volgen om te genieten van een !

Recept voor taarten gevuld met gebakken kool

Serveer de taarten warm of op kamertemperatuur als onderdeel van een vastenmaaltijd of als tussendoortje. Ze zijn heerlijk en zullen je aangenaam verrassen.

ingrediënten

Voor het deeg:

-500 g bloem

-250 ml warm water

-1 pakje droge gist (7 g) of 25 g verse gist

-2 eetlepels olie

-1 theelepel suiker

-½ theelepel zout

Voor de vulling:

-1 middelgrote kool, fijngehakt

-2 grote uien, gehakt

-2-3 teentjes knoflook, gehakt (optioneel)

-2-3 eetlepels olie om te frituren

– hoog

-pijper

-1 theelepel zoete of hete paprika, afhankelijk van uw voorkeur

-1 eetlepel azijn of citroensap om een ​​beetje zuurgraad toe te voegen

Om de taarten in te vetten:

-2-3 eetlepels olie of water om de taarten in te vetten vóór het bakken

Methode van voorbereiden

Los in een grote kom de gist en de suiker op in het lauwe water. Laat het mengsel ongeveer 5-10 minuten staan, totdat het begint te borrelen. Voeg de bloem, olie en zout toe. Kneed goed tot je een homogeen en niet plakkerig deeg krijgt. Pas indien nodig de consistentie van het deeg aan door een beetje bloem of water toe te voegen.

Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer een uur rijzen op een warme plaats, of tot het in volume verdubbeld is.

Verhit de olie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak tot hij glazig is. Voeg de gehakte kool, knoflook, zout, peper, paprikapoeder en azijn toe. Meng goed en laat op middelhoog vuur koken tot de kool zacht en licht gekaramelliseerd is. Controleer de kruiden en pas ze naar smaak aan. Laat de vulling afkoelen voordat u de taarten vult.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel het gerezen deeg in gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot een cirkel op een licht met bloem bestoven oppervlak. Plaats een royale portie vulling in het midden van elke deegcirkel. Vouw het deeg over de vulling en sluit de randen af, zodat er taarten ontstaan.

Leg de taarten op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een beetje olie of water. Bak de taarten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn en klaar om te serveren. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses