Recept voor sinaasappelcake. Het vastendessert om te bereiden voor uw dierbaren

felie de prajitura cu portocale Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor sinaasappelcake
  • Het vastendessert om te bereiden voor uw dierbaren

Onderstaande taart is heel eenvoudig te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Het is heerlijk en je kunt de mensen om je heen verwennen.

ingrediënten

Voor de teller

  • 2 grote sinaasappelen
  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • 100 ml olie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Geraspte schil van een sinaasappel (optioneel)

Voor de siroop

  • Het sap van een sinaasappel
  • 50 gram suiker

Voor het glazuur (optioneel)

  • 100 g poedersuiker
  • Het sap van een sinaasappel

Methode van voorbereiden

Was de sinaasappels goed, snij ze in kleinere stukjes en verwijder de zaadjes. Doe ze in een blender en mix tot je een fijne pasta krijgt. Meng de bloem en het bakpoeder in een grote kom.

Voeg geleidelijk de olie en de pasta toe. Meng goed tot je een homogene samenstelling krijgt. Als je wilt, kun je ook geraspte sinaasappelschil toevoegen voor extra smaak. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede ovenschaal en zet het waterpas.

Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de pan in de oven en bak de cake ongeveer 30-35 minuten of tot hij goudbruin is en de tandenstokertest doorstaat (een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken, moet er schoon uitkomen). Eenmaal gebakken, haal je de cake uit de oven en laat je hem afkoelen in de pan.

Bereid de siroop voor. Breng het sinaasappelsap en de suiker in een kleine pan aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 2-3 minuten koken tot de suiker volledig is opgelost. Laat het een beetje afkoelen. Wanneer de cake in de vorm iets is afgekoeld, prikt u deze op verschillende plaatsen met een tandenstoker of vork.

Giet de siroop geleidelijk over de cake en laat het absorberen. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem decoreert of aansnijdt. Je kunt de taart versieren met dunne plakjes sinaasappel of met een eenvoudig oranje glazuur.

Meng voor het glazuur de poedersuiker met sinaasappelsap tot een gladde massa en giet dit over de cake.

LEES OOK:

Princess Roses