Recept voor Servische baigli met walnoten. Het dessert waar je deze keer niet fout mee kunt gaan

Imagine cu baigli sârbesc cu nucă de post Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor Servische baigli met walnoten
  • Het specifieke dessert van deze periode

Op 18 maart 2024 begon het paasvasten, een van de twee grootste vasten van het jaar, maar ook de zwaarste van allemaal. Zo worden de gelovigen de komende veertig dagen gedwongen alleen maar te consumeren.

Recept voor Servische baigli met walnoten

Weinigen hebben van dit dessert gehoord, maar Baigli, beigli of walnootbejgli is een Hongaars gebakje bereid met maanzaad en walnootvulling.

Bovendien is dit zoete recept een heerlijk gerecht dat geschikt is voor elk dessertmoment en op feestdagen samen met onze traditionele cozonac. Houd er rekening mee dat Baigli vrij eenvoudig te bereiden is als je precies weet welke stappen je moet volgen.

ingrediënten

Ingrediënten voor het deeg

  • 500 g bloem
  • 2 eierdooiers
  • 10 g verse gist
  • 200 g ong
  • 150 ml melk
  • 70 g poedersuiker
  • schil van een citroen
  • 1 vanille-essence
  • hoog

Ingrediënten voor de maanzaadvulling

  • 250 g mac
  • 100 ml melk
  • 70 g rozijnen
  • 70 g suiker
  • 1 vanille-essence
  • schil van een citroen

Ingrediënten voor de walnootvulling

  • 250 g walnoot
  • 100 ml melk
  • 70 g rozijnen
  • 70 g suiker
  • 1 vanille-essence
  • schil van een citroen

Methode van voorbereiden

Om dit recept voor Servische baigli met walnoten te bereiden, moet je onthouden dat de eerste stap het bereiden van het deeg is. Je moet dus eerst omgaan met het oplossen van de gist, waaraan een beetje warme melk wordt toegevoegd en gemengd.

Vervolgens moet je een grote kom nemen, waarin je de bloem toevoegt en vervolgens de in blokjes gesneden boter, bewaard op kamertemperatuur. Je moet de bloem met je handen verwerken om het deeg zo zanderig mogelijk te maken. Voeg vervolgens gist, eidooiers, suiker, citroenschil, essence en zout toe aan dit mengsel dat de korst van het dessert zal vormen.

Voeg vervolgens, nadat je alle ingrediënten gemengd hebt, geleidelijk de melk toe en ga zo door tot je een cake krijgt die verder gekneed kan worden op de werktafel, en laat het deeg vervolgens in vershoudfolie in de koelkast staan ​​gedurende ongeveer 30 minuten, tijd waarin je de maanzaadvulling gaat behandelen.

Verwarm dus de melk in een pan en voeg de suiker en rozijnen toe. Laat deze ingrediënten koken tot de suiker smelt en giet alles in de container waar je de maanzaadjes in hebt. Voeg nu ook de citroenessence toe en schil.

We naderen het einde, dus om walnotenbagels te maken, doe je hetzelfde, alleen gebruik je walnoten. Welnu, nu is het raadzaam om terug te keren naar het deeg, dat je in twee gelijke stukken moet verdelen.

Nadat je het goed hebt uitgesmeerd, doe je het papavermengsel er bovenop, verdeel het geheel en strijk het glad, vouw dan de randen om en rol het deeg samen met het papavermengsel, en als je het einde hebt bereikt, bestrijk je het met eiwit van ei, zodat het niet uit elkaar valt. Dus je doet hetzelfde om walnotenbagels te maken.

Last but not least worden beide cakes na dit proces in een bakplaat met bakpapier geplaatst en besmeurd met eigeel en ongeveer 10 minuten in de koelkast bewaard om de dooier te drogen.

Haal ze er vervolgens uit, bestrijk ze met eiwit en zet ze nog eens 10 minuten in de koelkast, prik ze vervolgens in met een tandenstoker of spies en zet ze in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 40 minuten.

LEES OOK:

Princess Roses