Recept voor romige wortelricottasoep. De bereiding is eenvoudig en heerlijk

supa crema Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor romige wortelricottasoep
  • De bereiding is eenvoudig en heerlijk

Soep is een gerecht dat op verschillende manieren bereid kan worden. Er zijn veel voedselcombinaties mogelijk en de smaak zal altijd heerlijk zijn. Het onderstaande recept zal zelfs de meest veeleisende smaakpapillen tevreden stellen, dus het wordt aanbevolen voor gezinsmaaltijden.

ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, gehakt
  • 500 g wortels, schoon en in rondjes gesneden
  • 4 kopjes groente- of kippenbouillon (of genoeg om de wortels te bedekken)
  • 1/2 kopje ricotta
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: zure room of Griekse yoghurt om te serveren
  • Optioneel: gemalen komijn of verse dilleblaadjes ter garnering

Methode van voorbereiden

Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg de gehakte wortels toe aan de pan en kook ongeveer 5 minuten, af en toe roeren.

Giet de kippenbouillon over de wortels in de pan en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de wortels helemaal zacht zijn.

Pureer het wortelmengsel met een staafmixer of een staafmixer tot een gladde, romige soep. Zet de soep terug op laag vuur. Voeg de ricotta toe aan de warme soep en roer goed tot deze volledig is opgenomen en de soep romig is.

Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep warm, met een lepel zure room of Griekse yoghurt erbovenop, en indien gewenst wat gemalen komijn of verse dilleblaadjes ter garnering.

Wat is ricotta?

is een soort zachte kaas, meestal van Italiaanse oorsprong, gemaakt van de wei van koeien-, schapen-, geiten- of buffelmelk. Bij het productieproces wordt de wei verzameld die overblijft na het stremmen van de melk tijdens het maken van kaas, waarna deze wordt verwarmd en verwerkt tot ricotta.

Ricotta heeft een zachte en romige consistentie met een lichtzoete smaak en een delicaat smaakprofiel. Het wordt in de Italiaanse keuken vaak gebruikt om pasta, lasagne, ravioli of andere soortgelijke gerechten te vullen, maar het kan ook een ingrediënt zijn in andere gerechten zoals desserts of salades. Omdat het een lichtzoete en veelzijdige kaas is, wordt hij gewaardeerd om zijn vermogen om in een breed scala aan recepten te integreren. Het is ook een goede bron van eiwitten en calcium.

LEES OOK:

Princess Roses