- Recept voor rode bonenpasta met rode biet
- De ingrediënten die je nodig hebt
- Methode van voorbereiden
Het recept voor rode bonenpasta met rode biet is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!
Recept voor rode bonenpasta met rode biet
ingrediënten
-1 kop gekookte rode bonen (u kunt bonen uit blik gebruiken, afgespoeld en uitgelekt)
-1 middelgrote biet, gebakken en gehakt (voor het bakken kun je de biet in aluminiumfolie wikkelen en ongeveer 1 uur in de oven laten staan op een temperatuur van 200 graden Celsius of tot hij zacht wordt)
-2-3 teentjes knoflook, geperst
-2 eetlepels
– het sap van een citroen
– hoog
-pijper
-optioneel: 1 theelepel komijn
-2-3 eetlepels extra vergine olijfolie
– een paar blaadjes verse koriander of peterselie, fijngehakt, ter decoratie
Methode van voorbereiden
Zorg ervoor dat de rode bonen goed gespoeld en uitgelekt zijn. Kook de bieten zoals hierboven, laat ze afkoelen, schil ze en snij ze in kleine stukjes.
Voeg in een blender of keukenmachine de rode bonen, gekookte bietenstukjes, geperste knoflook, tahini, citroensap, zout, peper en komijn toe. Meng op gemiddelde tot hoge snelheid tot het mengsel glad is.
Voeg indien nodig een beetje water of extra vergine olijfolie toe om het mengproces te vergemakkelijken en de gewenste consistentie te bereiken.
Proef de pasta en pas indien nodig de kruiden aan. Voeg indien nodig meer zout, peper of citroensap toe. Doe de pasta in een kom en besprenkel met extra vergine olijfolie. Garneer met vers gehakte koriander of peterselie. Goede eetlust!
Wat te serveren rode bonenpasta met rode biet
Deze rode bonenpasta met bieten kun je zo serveren, met toast, als dip voor rauwkost of als vulling voor sandwiches en wraps. Het is een uitstekende optie voor een vastenmaaltijd.
Rode bonenpasta met bieten kun je op de volgende manieren serveren: als vulling voor sandwiches of wraps, in salades, als dip of saus; in voedzame kommen, op toast; met pasta of andere gekookte granen.
Lees ook: