Recept voor rijst- en champignonsalade. De ideale voorbereiding tijdens het vasten

ciuperci cu orez Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor rijst- en champignonsalade
  • De ideale voorbereiding tijdens het vasten

Onderstaand recept is ideaal om in deze periode te koken. Voor de Vasten zijn er tal van heerlijke gerechten zoals hieronder. De salade is eenvoudig, maar ook lekker.

ingrediënten

  • 1 kop bruine of witte rijst
  • 200 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 1/2 kop groene erwten (optioneel)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vers geperst citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Handvol verse peterselie, grof gesneden (optioneel)

Methode van voorbereiden

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg toe en bak tot het doorschijnend is, ongeveer 3-4 minuten. Voeg de champignons en de in blokjes gesneden paprika toe aan de pan en kook tot ze zacht beginnen te worden en een deel van hun water vrijkomt, ongeveer 5-7 minuten.

Voeg de knoflook en groene erwten toe (indien gebruikt) en kook nog 2-3 minuten, tot de knoflook geurig is. Meng in een grote kom de gekookte en gekoelde rijst met het paddenstoelen- en groentemengsel uit de pan.

Knijp het citroensap over de salade en meng goed om alle ingrediënten te combineren. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Strooi eventueel verse gehakte peterselie erover voor extra frisheid en kleur. Laat het gerecht 30 minuten staan ​​voordat u het serveert, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Hoe rijst op de juiste manier te koken

Doe het in een kom en spoel af onder koud water om zetmeel en andere onzuiverheden te verwijderen. Spoelen zorgt voor een luchtiger en minder plakkerig gerecht. In de regel is de verhouding 2 op 1 (gebruik bijvoorbeeld voor elke kop rijst twee kopjes water).

Doe het water in een kom en voeg eventueel zout toe. Zout is optioneel, maar kan een beetje smaak aan de rijst toevoegen. Om overstuur te voorkomen, kunt u beginnen met een kleine hoeveelheid zout en op het einde meer naar smaak toevoegen. Zet de pot op het vuur en breng het water aan de kook. Het is belangrijk om een ​​container met een geschikt deksel te gebruiken.

Nadat het water begint te koken, voeg je de gespoelde rijst toe. Roer een beetje om de rijst gelijkmatig in het water te verdelen. Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen. Til het deksel niet op en roer de rijst niet terwijl deze kookt.

Nadat de kooktijd is verstreken, zet u het vuur uit en laat u de rijst ongeveer 5-10 minuten afgedekt staan. Hierdoor kan het koken worden voltooid en kan de resterende vloeistof worden geabsorbeerd.

LEES OOK:

Princess Roses