Recept voor Red Velvet-cake. Een heerlijk dessert voor 1 maart, Marțișor

Desert delicios pentru 1 Martie Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor Red Velvet-cake
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Red Velvet Cake is perfect voor deze speciale dag van het jaar, 1 maart. Als je je dierbaren wilt verrassen met een heerlijk dessert, bereid dan deze cake voor hen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om ervan te genieten!

Recept voor Red Velvet-cake

Ingrediënten:

Voor de bovenkant:

-2½ kopjes bloem

-1½ kopje suiker

-1 theelepel natriumbicarbonaat

-1 theelepel ongezoete cacao

-1 theelepel zout

-2 eieren

-1½ kopjes plantaardige olie

-1 kopjes Griekse yoghurt

-1 theelepel vanille-essence

-1 theelepel witte azijn

-ongeveer 2 theelepels rode kleurstof

Voor de crème:

-225 g boter op kamertemperatuur

-225 g mascarponekaas of roomkaas, op kamertemperatuur

-3 kopjes poedersuiker

-1 theelepel vanille-essence

Ter decoratie:

– snoepjes of witte chocoladevlokken, ter decoratie

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat van gelijke grootte met bakpapier.

Meng in een grote kom de bloem, suiker, zuiveringszout, cacao en zout. Klop in een andere kom het ei los en voeg de olie, yoghurt, vanille-essence, azijn en rode kleurstof toe. Meng goed tot een gladde massa.

Voeg geleidelijk het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en meng tot het volledig gemengd is. Zorg ervoor dat er geen klontjes bloem in de compositie zitten.

Giet het beslag in de voorbereide pan en maak het oppervlak waterpas. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of totdat de tandenstokertest geslaagd is. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen in de pan.

Terwijl de bovenkant afkoelt, bereidt u de crème voor. Klop in een grote kom de boter en de mascarpone of roomkaas luchtig en romig. Voeg geleidelijk de poedersuiker en de vanille-essence toe en blijf kloppen tot je een gladde crème krijgt.

Wanneer de bovenkant volledig is afgekoeld, zet je de cake in elkaar. Leg de bovenkant op een serveerschaal en bedek deze met een royale laag room. Leg de tweede laag op de crème en bestrijk de hele taart met de rest van de crème. Versier met snoepjes of witte chocoladestukjes.

Laat de cake minimaal een uur in de koelkast afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert. het is klaar om te serveren! Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses