- Hoe sinaasappelpudding te koken
- Eén van de meest romige desserts
Over het algemeen zijn puddingen gemakkelijk te bereiden en geven ze je de mogelijkheid om met slechts een paar ingrediënten te genieten van een heerlijk dessert.
Ze zijn ideaal voor avonden met familie en vrienden, ongeacht het seizoen. Als je tot nu toe alleen vanille- of chocoladepudding hebt geprobeerd, is het tijd om iets nieuws te proberen.
Recept voor romige sinaasappelpudding
De meeste mensen beperken zich tot de twee soorten puddingen en koken ze meestal van stof. Er zijn echter intense smaken te vinden in fruit, zoals de sinaasappel.
De sinaasappelpudding is verfrissend en kan naar eigen voorkeur worden aangepast.
ingrediënten
- 1 kopje sinaasappelsap
- 1 kopje melk
- een half kopje vloeibare room
- een kwart kopje bloem
- hoog
- ond
- 4 eieren
- geraspte schil van twee sinaasappels
Methode van voorbereiden
Splits de eieren en klop het eiwit schuimig. Klop de eidooiers met de suiker tot een crème. Voeg daarbovenop het sinaasappelsap en de geraspte schil, de room en de melk toe.
Nadat ze gehomogeniseerd zijn, wordt er ook geleidelijk bloem aan toegevoegd, zodat er geen klontjes ontstaan. Aan het einde wordt het opgeklopte eiwit toegevoegd en wordt het mengsel in een vorm voor de oven geplaatst. Bak gedurende 40 minuten en haal het na het bruinen uit de oven en laat afkoelen.
Andere puddingideeën
Als je een fan bent van puddingen, maar toch een stevigere bereiding wilt eten, en niet alleen maar een dessert, dan zijn er verschillende heerlijke recepten voor je. Probeer bijvoorbeeld de pastapudding met champignons en spinazie, waarvan het recept.
Ook een leuk idee voor een weekendje weg met het gezin is dat. Het is heerlijk en binnen een paar minuten klaar.
Lees ook: