Recept voor pompoencrèmesoep. Het is heerlijk en perfect voor herfstdagen

supă cremă de dovleac Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor pompoencrèmesoep
  • Het is heerlijk en perfect voor herfstdagen

Pompoenroomsoep is een lekker, geruststellend en gezond gerecht, perfect voor koude herfst- en winterdagen. Het is gemakkelijk te bereiden en kan naar eigen smaak worden aangepast.

ingrediënten

  • 1 middelgrote pompoen (ca. 1 kg)
  • 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 middelgrote aardappel (voor romigheid)
  • 500 ml groentesoep (of water)
  • 200 ml kookroom (optioneel voor een rijkere soep)
  • 2 eetlepels olijfolie of 30 g boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Een snufje nootmuskaat (optioneel)
  • 1 theelepel geraspte gember (optioneel, voor een intensere smaak)
  • Geroosterde pompoenpitten (ter decoratie)
  • Croutons (optioneel, voor serveren)

Instructies

Maak de pompoen schoon van de schil en de zaden en snijd hem in blokjes van de juiste maat (ongeveer 2 cm). Maak de ui en knoflook schoon, snijd ze fijn en snijd de aardappel in kleine blokjes.

Voeg in een grote pan de olijfolie of boter toe en laat het op middelhoog vuur verwarmen. Voeg de gesnipperde ui toe en bak 3-4 minuten, tot hij glazig wordt, maar laat hem niet bruin worden. Voeg de gehakte knoflook en gember toe (indien gebruikt) en bak nog 1 minuut met de ui zodat de smaken vrijkomen.

Voeg de pompoenblokjes en de gesneden aardappel toe aan de pan en roer goed zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de olie en een beetje zacht zijn. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, af en toe roeren.

Giet groentebouillon (of water) over de groenten. De vloeistof moet de groenten volledig bedekken, maar niet te veel. Indien nodig kunt u de hoeveelheid vloeistof aanpassen.

Laat alles op middelhoog vuur, afgedekt, 20-25 minuten sudderen, totdat de pompoen en aardappelen heel zacht zijn en gemakkelijk te pureren zijn met een vork.

Zodra de groenten volledig gaar zijn, haalt u de pan van het vuur en gebruikt u een staande blender (of brengt u de groenten over naar een gewone blender) om de soep glad en romig te pureren.

Als u een gewone blender gebruikt, pureer de soep dan in kleine hoeveelheden om ongelukken met de hete vloeistof te voorkomen.

Als u de voorkeur geeft aan een meer vloeibare textuur, kunt u afhankelijk van de gewenste consistentie meer groentebouillon of water toevoegen.

Voeg kookroom toe voor een gladdere, rijkere textuur. Meng goed en zet de pan nog 2-3 minuten op laag vuur, maar laat de soep na het toevoegen van de room niet koken.

Proef de soep en pas de smaak aan. Voeg eventueel een snufje nootmuskaat toe voor een extra warme en exotische smaak. Pas het zout en de peper aan naar jouw smaak.

Princess Roses