Recept voor peren- en walnootcake. Heerlijk en snel vastendessert

O felie de prăjitură pe o farfurie albă cu maro Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor peren- en walnootcake
  • ingrediënten
  • Methode van voorbereiden

Hier leest u stap voor stap hoe u deze heerlijke peren-walnotencake wilt maken.

Recept voor peren- en walnootcake

ingrediënten

  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1/2 kopje olie
  • 1 kopje mineraalwater
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 grote peren, in blokjes gesneden
  • 1 kop gehakte walnoten

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakplaat in met olie of bekleed deze met bakpapier. Meng de bloem, suiker, cacao en bakpoeder in een grote kom.

Voeg geleidelijk de olie en het mineraalwater toe aan het mengsel van droge ingrediënten en meng voortdurend totdat je een homogene samenstelling krijgt. Voeg de in blokjes gesneden peren en de gehakte walnoten toe aan het cakebeslag en meng voorzichtig tot het gelijkmatig is opgenomen.

Giet het resulterende mengsel in de voorbereide pan en maak het oppervlak waterpas met een spatel. Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35-40 minuten of tot hij gaar is. Je kunt controleren of hij gaar is door een tandenstoker in het midden van de cake te steken; als deze er schoon uitkomt, is hij klaar. Laat de cake een paar minuten afkoelen in de pan, snijd hem dan in gelijke delen en geniet ervan!

Recept voor citroen-kokoscake

ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • 100 gram kokosras
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zuiveringszout
  • 1 snufje zout
  • 200 ml plantaardige melk
  • 80 ml plantaardige olie
  • Het sap en de schil van een citroen

Ingrediënten voor het glazuur

  • 100 g poedersuiker
  • Sap van een citroen

Methode van voorbereiden

Meng in een grote kom de bloem, suiker, kokosvlokken, bakpoeder, zuiveringszout en een snufje fijn zout en breng ze allemaal samen in een aromatische en smaakvolle harmonie.

Voeg vervolgens voorzichtig plantaardige melk, plantaardige olie, vers sap en de subtiele smaak van citroenschil toe. Door deze culinaire alchemie creëer je een homogene compositie, klaar om het symbool van zoetheid en frisheid te worden.

Verdeel deze compositie voorzichtig op de bodem van een bakplaat, zorgvuldig bedekt met een magische doek van bakpapier, klaar om alle aroma’s en smaken van dit heerlijke dessert te ontvangen en te omarmen.

Laat de cake in de oven, voorverwarmd tot een geschikte temperatuur van 180 graden Celsius, ongeveer 30 tot 35 minuten dansen onder de invloed van de hitte, of totdat hij de gewenste gaarheid heeft bereikt, wat gracieus wordt bevestigd door de tandenstokertest.

Lees ook:

Princess Roses