Recept voor peren- en amandelcake. Het perfecte dessert tijdens de vastentijd

prajitura cu pere Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor peren- en amandelcake
  • Het perfecte dessert tijdens de vastentijd

Taarten mogen niet ontbreken op de Roemeense tafels, en de vastenperiode is daarop geen uitzondering. Het onderstaande recept is eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Je hoeft geen keukentalent te zijn om het te koken, daarom zijn de instructies eenvoudig en gemakkelijk in de praktijk te brengen.

ingrediënten

  • 3 grote peren, rijp en in dunne plakjes gesneden
  • 1 kopje gemalen amandelen
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1/2 kopje kokos- of olijfolie
  • 1/2 kopje amandelmelk of een andere plantaardige melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • Poedersuiker ter decoratie (optioneel)

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakplaat in met olie of bekleed deze met bakpapier.

Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Voeg de kokos- of olijfolie, amandelmelk en vanille-extract toe aan het mengsel van droge ingrediënten en meng goed tot een gladde massa.

Verdeel de helft van het cakemengsel in de voorbereide pan. Leg de dunne plakjes op het deeg in de pan en bedek het gelijkmatig. Bedek het fruit met de rest van het deeg en strijk het zo gelijkmatig mogelijk glad.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of tot hij goudbruin is en een tandenstoker er schoon uitkomt. Nadat je de cake uit de oven hebt gehaald, laat je hem een ​​paar minuten afkoelen in de pan voordat je hem in vierkanten of rechthoeken snijdt. Als je wilt, kun je er wat poedersuiker overheen strooien voor een decoratief effect.

Waarom zou je amandelen eten?

Uitstekende bron van voedingsstoffen: Amandelen zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E, magnesium, mangaan, koper en voedingsvezels. Regelmatige consumptie van amandelen kan de inname van deze voedingsstoffen in uw dieet helpen verbeteren.

Beschermt de gezondheid van het hart: Regelmatige consumptie van amandelen kan het risico op hart- en vaatziekten helpen verminderen. Ze bevatten gezonde vetten, zoals enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetzuren, die het ‘slechte’ cholesterol (LDL) kunnen verlagen en het ‘goede’ cholesterol (HDL) kunnen verhogen.

Gewichtscontrole: Hoewel amandelen veel calorieën bevatten, toont onderzoek aan dat het eten ervan kan helpen bij gewichtsbeheersing. Het vet en de vezels in amandelen kunnen ervoor zorgen dat u zich langer vol voelt, waardoor uw eetlust en overeten worden verminderd.

Reguleren van de bloedsuikerspiegel: Amandelen hebben een lage glycemische index, wat betekent dat ze geen plotselinge schommelingen in de bloedsuikerspiegel veroorzaken. De consumptie ervan kan helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden, wat gunstig is voor mensen met type 2-diabetes.

Ondersteuning van de gezondheid van de hersenen: Regelmatige consumptie van amandelen kan de gezondheid van de hersenen ten goede komen vanwege het gehalte aan vitamine E en andere antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen hersencellen helpen beschermen tegen oxidatieve stress en het risico op cognitieve achteruitgang als gevolg van veroudering verminderen.

LEES OOK:

Princess Roses