Recept voor pastapudding met champignons en spinazie. Het gerecht is heerlijk voor het avondeten

paste cu ciuperci Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor pastapudding met champignons en spinazie
  • Het gerecht is heerlijk voor het avondeten

Champignonspinazie Pastapudding is een heerlijke en vullende keuze voor een geruststellende maaltijd. Het is gemakkelijk te bereiden en je hebt niet veel ingrediënten nodig voor een familiediner.

ingrediënten

  • 250 g pasta (bij voorkeur tagliatelle of andere brede pasta)
  • 200 g champignons (in plakjes gesneden)
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 middelgrote ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • 200 ml vloeibare room
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Oregano of andere favoriete kruiden om op smaak te brengen

Methode van voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de pasta: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar verkort de kooktijd met 1-2 minuten, aangezien deze nog in de oven gaart. Giet af en zet opzij.

Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg vervolgens de champignons en de knoflook toe en kook tot de champignons zacht en lichtbruin beginnen te worden. Voeg de spinazie toe: Voeg de verse spinazie toe aan de pan en roer tot deze zacht wordt en kleiner wordt.

Breng het champignon-spinaziemengsel op smaak met zout, peper en andere kruiden die je lekker vindt, zoals oregano of tijm. Meng in een kom de room met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas.

Leg een laag gekookte pasta in een licht geoliede bakplaat. Voeg vervolgens het groentemengsel erbovenop toe. Giet de Parmezaanse kaassaus over de groenten en pasta. Werk af met Parmezaanse kaas: Strooi de overgebleven geraspte Parmezaanse kaas over de pudding.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de pudding ongeveer 20-25 minuten, of tot hij mooi bruin en borrelend is. Nadat je de pudding uit de oven hebt gehaald, laat je hem een ​​paar minuten rusten voordat je hem serveert. Serveer warm, waardoor het een heerlijke keuze is voor een geruststellend diner of lunch.

LEES OOK:

Princess Roses