Recept voor paprika gevuld met boekweit en groenten. De heerlijke voorbereiding voor het vasten

ardei umpluti in tava Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor paprika gevuld met boekweit en groenten
  • De heerlijke voorbereiding voor het vasten

het is een heerlijk recept en zal je zeker doen denken aan je kindertijd, aan het eten dat door je moeders of grootmoeders is bereid. Tijdens de vastenperiode kan het worden aangepast en wordt in plaats van vlees rijst of boekweit gebruikt, zoals hieronder weergegeven.

ingrediënten

  • 6 grote paprika’s, bij voorkeur rood of geel
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kop boekweit, gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 1 kopje in blokjes gesneden groenten (zoals wortel, selderij, courgette)
  • 1 blik (400 g) gehakte tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden of een combinatie van je favoriete kruiden (oregano, basilicum, tijm)
  • Zout en peper naar smaak

Methode van voorbereiden

De eerste stap is het voorverwarmen van de oven op 180°C en vervolgens beginnen met het bereiden van de groenten. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaden en de binnenste membranen, zodat er een holte overblijft voor vulling. Als de paprika’s niet goed staan, kun je een klein stukje van de onderkant afsnijden om ze te stabiliseren.

Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot hij zacht en doorschijnend is, ongeveer 5 minuten. Voeg de knoflook en de in blokjes gesneden groenten toe en kook nog eens 5-7 minuten of tot de groenten enigszins zacht zijn. Voeg de gekookte boekweit en de gehakte tomaten toe, breng op smaak met zout, peper en kruiden en laat de samenstelling nog 5 minuten koken.

Vul de paprika’s met een lepel met het boekweit-groentenmengsel. Leg de gevulde paprika’s in een ovenschaal en dek af met de bovenkant eraf. Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot de paprika’s zacht en lichtbruin zijn.

Haal de gevulde paprika’s uit de oven en strooi er geraspte kaas over, dit is een optionele stap. Laat het een paar minuten rusten voordat je het serveert.

Boekweit, een effectieve vervanger voor rijst

Boekweit is rijk aan voedingsstoffen en is een uitstekende bron van eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Het is ook een goede bron van complexe koolhydraten en heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het een geweldige optie is voor mensen die hun bloedsuikerspiegel onder controle willen houden.

Het wordt in de internationale keuken vaak gebruikt in uiteenlopende gerechten, onder meer als gezond alternatief voor rijst of pasta. Het heeft een licht knapperige textuur en een licht nootachtige smaak, waardoor het geschikt is voor uiteenlopende recepten, van salades tot warme gerechten en vullingen.

LEES OOK:

Princess Roses