Recept voor noten- en jamcake. Een eenvoudig en heerlijk dessert

Desert delicios și sănătos Tips voor het kweken van bloemen

  • Recept voor noten- en jamcake
  • Welke ingrediënten heb je nodig?
  • Wat is de bereidingswijze?

Het recept voor walnoten-jamcake is eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Het is een delicatesse die uw smaakpapillen zal verrukken en u aangenaam zal verrassen. Hier zijn de stappen die u moet volgen om van een smakelijk dessert te genieten!

Recept voor noten- en jamcake

en jam is een geweldige keuze voor een snelle snack of om te serveren bij een kopje thee of koffie.

Ingrediënten:

-200 g boter, op kamertemperatuur

-200 g suiker

-3 eieren

-200 g bloem

-1 theelepel bakpoeder

-een theelepel vanille-extract

-een snufje zout

-100 g gemalen walnoten

-favoriete jam (je kunt kiezen voor aardbeien, bosbessen of andere)

Methode van voorbereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een bakplaat in met boter of bekleed deze met bakpapier.

Meng in een grote kom de zachte boter met de suiker tot je een romige en luchtige samenstelling krijgt. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed na elke toevoeging. Voeg het vanille-extract toe en blijf mixen tot een gladde massa.

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in de kom met het boter-eimengsel. Meng totdat de droge ingrediënten volledig zijn opgenomen in de cakemix. Voeg de gemalen noten toe aan het beslag en meng voorzichtig totdat ze gelijkmatig verdeeld zijn.

Giet de helft van het cakemengsel in de voorbereide pan en strijk het glad met een spatel. Voeg de jam in een gelijkmatige laag toe over het deeg in de pan. Bedek de jam met de rest van het deeg en strijk alles glad met een spatel.

Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten of tot hij goudbruin is en de tandenstokertest doorstaat. Laat de cake na het bakken een paar minuten afkoelen in de pan, snijd de cake vervolgens in vierkanten of rechthoeken en geniet ervan. Goede eetlust!

Lees ook:

Princess Roses